To je to što me zanima!

Grčku će izbaciti iz eurozone? Još nisu uspjeli sastaviti vladu

Evangelos Venizelos, vođa grčkih socijalista, vratio je u subotu mandat jer nije uspio sastaviti koalicijsku vladu nužnu za dobivanje nove rate financijske pomoći
Vidi originalni članak

Evangelos Venizelos, vođa grčkih socijalista, vratio je u subotu mandat predsjedniku jer nije uspio sastaviti koalicijsku vladu. Tako je propao i treći pokušaj sastavljanja vlade nakon parlamentarnih izbora prošle nedjelje, na kojima nitko nije osvojio uvjerljivu većinu.

Grčki predsjednik Karlos Papuljas sada ima jako malo vremena da pokuša izbjeći nove izbore koji bi mogli Grčku izbaciti iz eurozone, javljaju u subotu agencije. U ponedjeljak bi se trebao sastati sa čelnicima parlamentarnih stranaka i pokušati naći rješenje. Novu vladu treba sastaviti što prije kako bi se dobila iduća rata međunarodne financijske pomoći bez koje Grčkoj prijeti bankrot. 

Grčki su glasači na izborima ponizili jedine stranke koje podupiru međunarodni plan pomoći jer se on vezuje uz stroge mjere štednje.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • TNT2 13.05.2012.

    tako će i nas jednog dana !!!!

  • borko_farkas123 13.05.2012.

    niko ne može popraviti ono što su njihovi političari zas..li a tako će bit i ovdje.Ili MMF(bit će još gore)ili zbogom EU. Jadna nam majka.

  • Capafiori 13.05.2012.

    Grčku će izbaciti iz Eurozone?? Ma nemojte me nasmijavati. Grčka ne želi više sudjelovati niti biti član EU i neće ju Eurozona izbaciti, nego će ona izaći sama ih tog paklenog pakta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare