To je to što me zanima!

Greška ili provokacija? Srpsku zastavu objesili su u Sarajevu

Radnici ''Romanijaputeva'' postavili srpsku zastavu na ulaz u Republiku Srpsku. Šef tvrtke kaže kako se radi o nesporazumu jer u skladištu nije bilo druge zastave
Vidi originalni članak

Zastava Republike Srbije postavljena na istočnom izlazu iz Sarajeva prema Jahorini, uz tablu s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku", bit će uklonjena u srijedu, potvrdio je za agenciju Anadolija tehnički direktor tvrtke "Romanijaputevi" Dragan Buloščić.

Buloščić je priznao da su radnici ''Romanijaputeva'' postavili srpsku zastavu na ulaz u Republiku Srpsku.

- Riječ je o nesporazumu. Početkom prosinca bila je potpuno uništena i srušena tabla s natpisom "Dobro došli u Republiku Srpsku". Radnici su uoči blagdana došli popraviti tablu s natpisom pa su postavili i novu zastavu. Ta zastava je postavljena jer u skladištu nije bilo druge. Zastava će biti zamijenjena. Ponavljam, riječ je o nesporazumu jer drugih zastava nije bilo - rekao je Buloščić, ali rijetki vjeruju kako je to slučajnost.

Zastava je odmah izazvala veliko zanimanje javnosti. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nazvao je taj čin provokacijom, a državni zastupnik Šemsudin Mehmedović zatražio da se odgovorni uhite i kazne.

- Ne bih se ja puno dao isprovocirati. Tko god izlazi iz Sarajeva zna da to nije Srbija i mogu pojedinci to željeti koliko hoće - kazao je Behmen.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • Ubananismo 16.01.2013.

    željni su pažnje ionako ih nitko ne šljivi

  • Sabrina_1 16.01.2013.

    Pa ionako tu žive srbi, zašto nebi imali pravo i stavit svoju zastavu?

  • Trpezarija 16.01.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare