To je to što me zanima!

Greška liječnika? Umro jer je samo htio biti mršaviji

Hrvoje Mateljić odlučio se na rutinski operacijski zahvat kako bi smršavio. Njegovo tijelo prevest će na obdukciju koja bi trebala otkriti uzrok smrti
Vidi originalni članak

Novinar tjednika Lider Hrvoje Mateljić (35) umro je u petak u zagrebačkoj bolnici Sestara milosrdnica tijekom operacije podvezivanja želuca. Prema pisanju Večernjeg lista, kirurg Miroslav Bekavac-Bešlin šokiran je i ne zna što je pošlo po zlu.
- Došlo je do jakoga venskog krvarenja koje smo pokušavali zaustaviti na sve načine, tri ili čak četiri sata - rekao je prof. Bekavac-Bešlin. Hrvoje Mateljić odlučio se na rutinski operacijski zahvat kako bi smršavio. Njegovo tijelo prebacit će na obdukciju koja bi trebala otkriti uzrok smrti, kao i što se točno dogodilo. Zbog sumnje da je riječ o liječničkoj pogrešci, Hrvojeva obitelj odmah je angažirala odvjetnika Čedu Prodanovića. U redakciji Lidera vlada tuga i nevjerica.
- Pamtit ćemo ga kao samozatajnog, profesionalnog i etičnog novinara koji je izrastao u jednog od najboljih analitičara makroekonomskih kretanja - rekao je glavni urednik Miodrag Šajatović.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • bezimena 25.12.2008.

    Niti jedna operacija nije bez rizika. Žao mi je čovjeka, ali mi je žao i lječnika koji iza sebe ima više od tisuću uspješnih operacija i sada ga blate i uništavaju mu život. Vjerujem da mu je i ovako teško,ali sve je to rizik i svi znaju u što se upuštaju, a i oni koji barem malo znaju pretilu osobu nije niti malo lako operirati.

  • palača 20.12.2008.

    ljudi svaka operacija ima komplikacije,neke su rijetke jako al desi se,,ovisi o organizmu itd

  • hipron 20.12.2008.

    Evo ;doktori se pobrinuli,više ne moraš nikada jesti.Ma nema do hr-doktora

Komentiraj...
Vidi sve komentare