To je to što me zanima!

Grmljavina i pljuskovi: Evo kad će biti novi porast temperatura

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 22 i 26, na Jadranu od 27 do 30 Celzijevih stupnjeva, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)
Vidi originalni članak

Danas će biti promjenljivo do pretežno oblačno, ponegdje s kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji se češće očekuju ujutro i prijepodne. Poslijepodne sa zapada postupno razvedravanje, a lokalno kiše i grmljavine još će biti ponajprije na istoku i jugu zemlje.

Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu bura, a u Dalmaciji sjeverozapadni i zapadni. Svježije . Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 26, na Jadranu od 27 do 30 Celzijevih stupnjeva, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

I u srijedu bi mjestimično moglo biti kiše. Tek od četvrtka, očekuje nas uglavnom suho vrijeme. Novi porast temperatura očekuje se tek od petka.

Jučer je gotovo cijelu zemlju pogodilo nevrijeme. Promjena vremena prvo je stigla u Istru. Oko 15:30 sati prvi olujni sustavi ušli su sa talijanskog kopna na otvoreno more. U Istri je već i osvježilo pa je tako u 19 u Pazinu je bilo 18 stupnjeva, a u Puli, Rovinju i Poreču 19 stupnjeva. Puhao je jak zapadnjak i sjevereozapadnjak. U Novigradu i Katunu Lindarskom zabilježili su udare do 83 km/h, a u Poreč u Barbanu 80 km/h.

Oluja se kasnije premjestila u unutrašnjost zemlje. Pljusak je oko 19 sati počeo padati na području Karlovca i Zagreba, a crni oblaci prekrili su i Osijek.

 

Idi na 24sata

Komentari 24

  • AUSSIE 25.07.2017.

    Gle čuda,ljetne oluje.Toga u moje doba nije bilo.Ma ljudi jeli to moguće u Hrvatskoj prognoza vremena je vijest,udarna vijest.

  • belizagrebgrad 25.07.2017.

    Ove prognoze za jućer znaj biti toćne.

  • Lina39 25.07.2017.

    "Pade kiša ubi miša " i opet sve po starom ! Vruće za pop....ti i to duplo :prvo od političara pa onda od vremena. Sve se urotilo protiv nas !

Komentiraj...
Vidi sve komentare