To je to što me zanima!

Grmoja: 'Mi tražimo glavu ove koruptivne hobotnice, a to je premijer Andrej Plenković'

Mostov Nikola Grmoja podsjeća kako je istovremeno dok je HEP prodavao plin u bescjenje Vlada odlučila našim novcem dokapitalizirati ga, pri čemu će četveročlanoj obitelji uzeti 900 eura, odnosno ljetovanje
Vidi originalni članak

Evo jednostavne matematike - zbog odluke Vlade građani će platiti 900 milijuna eura za dokapitalizaciju HEP-a, što znači da je Plenkovićeva vlada svakom građaninu iz džepa uzela 226 eura kako bi HEP, kojeg vodi HDZ-ovac, nastavio kupovati plin od INA-e pa isti taj plin prodavao tajkunu Vujnovcu i drugima po 10 eura i cent. Dakle, Vlada je dokapitalizacijom uzela četveročlanoj obitelji 900 eura, Plenković, odnosno hvarski kartel, uzeli su im ljetovanje, naglasio je Mostov Nikola Grmoja govoreći o plinskoj aferi koja je i dalje u fokusu oporbe, javnosti i medija, a na koju nemamo još uvijek niz odgovora, unatoč tome što je u akciju krenuo i USKOK.

VRAG JE U DETALJU Premijer opet pokušava spasiti sebe, a ne riješiti problem

Nevjerojatno mu je ponašanje premijera Andreja Plenkovića u ovoj situaciji. 

- Neće proći ovi Plenkovićevi pokušaji da prikaže ovo kao redovno stanje. Jedino on tvrdi da afera ne postoji, a imamo 
neslužbene informacije da se razmišlja o smjeni Filipovića i Barbarića pa je onda sasvim jasno o kakvoj se aferi radi.  Mi tražimo glavu ove koruptivne hobotnice, a to je premijer Plenković - naglasio je pa istaknuo novi moment. 

- Ono što je nova informacije, po tumačenju nekih pravnih mišljenja, da HEP nije morao kupovati plin od INA-e, odnosno INA ga je morala prodati, ali ne znači da ga je HEP morao kupiti. I tu se prepoznaje očita namjera pogodovanja plinskim tajkunima. No, nije ova afera nešto negativno, iako ljudima dođe pogon na povraćanje, ona je katarzična, prokazala je Plenkovićevu vladu, ali i neke koji ovdje nastupaju danima u obrani. Uvjeren sam da je ovo početak velikih promjena i da će ova afera znatno utjecati na ishod parlamentarnih izbora - poručio je. 

I HEP i ministar gospodarstva Davor Filipović i premijer Plenković su odgovorni, ali najodgovorniji je onaj tko smjenjuje, a koji i postavlja, dodao je Grmoja ukazujući na odgovornost šefa Vlade. 

NOVI DETALJI PLINSKE AFERE Uskok češlja, milijuni iscurili, a rat dopisima uzrujao Plenkija: Tko će platiti zbog plinske afere

- Tko je postavio Barbarića i Filipovića? Andrej Plenković. Tko je odgovoran za funkcioniranje cijele Vlade? Andrej Plenković. Imali smo 30 promjena ministara, a modus operandi ostao je isti, promjene ministara služe samo da Plenković zaustavi u javnosti aferu i prevenira udar na sebe, ali mi nećemo odustati. Ponovno pozivam predsjednika Republike da sazove izvanrednu sjednicu Sabora - ako misliš da je Plenković tako loš premijer, sazovi izvanrednu sjednicu - rekao je. 

Nije htio otkriti od kuda njihovom Zvonimiru Troskotu, koji je u javnosti i otkrio ovu aferu, dao podatke.  

- To je isto kao da ja vas pitam tko je vama dao informacije. Štitimo ljude iz sustava, a imamo hrabrosti I znanja analizirati ih i s njima izaći u javnost. Prva afera, nju možete skinuti, drugu možda, treću su prebacili na četvrtu razinu u INA-i, ali reakcija premijera posljednjih dana pokazuje da se HDZ od ovog neće moći odlijepiti.  HEP je poslao nekakvu obavijest da postoje određeni viškovi i definitivno je odgovornost Filipovića i Plenkovića za ovo, no, ponavljam pravna mišljenja iz kojih se otvaraju pitanja je li HEP morao kupovati plin od INA-e ili je mogao odustati i zašto, kada su vidjeli da će cjelokupan plin ostavljati u cijevima, nisu tada javili prije nego su krenuli s praksom aukcija i prodaje. Dakle, odgovorni su i HEP, Filipović i Plenković - kazao je.  

KOLUMNA: TOMISLAV KLAUŠKI Siroti Plenković mora sam za sebe govoriti da je 'jako dobar premijer'. Kad neće nitko drugi

Njegov stranački kolega i gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, ukazao je kako se HEP i Vlada ponašaju, istovremeno dok plin nekima prodaju po par eura, čak i jedan cent, prema lokalnim vodovodima istaknuvši da je vodovod Cetinske krajine u samo jednom mjesecu struju platio dva milijuna kuna. 

- 10 puta sam pisao da se nađemo i riješimo, no njima je bitnije kako opljačkati pare preko tajkuna Vujnovca i drugih - rekao je. 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 12.07.2023.

    I u najjadninoj državi danas izvanredni izbori bi bili već odavno.

  • bcelija 12.07.2023.

    Dokapitalizacija dolazi nakon osiromašivanja, Najprije osiromaši pa dokapitaliziraj. Osiromašivanjem društvenog obogaćuješ privatno. Pravi mađioničari su ti naši čimbenici. Vuk će opet pojesti magare.

  • ilmare 12.07.2023.

    Cijelo vrijeme ti je bila pred očima.... doveli ste zločinacku dva puta na vlasi, a ne bi bilo iznenađenje da se to dpgpdi i treći put...

Komentiraj...
Vidi sve komentare