To je to što me zanima!

Grom je udario u štagalj u Đurđevcu, sve je izgorjelo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U utorak oko 18 sati počela je padati kiša u Đurđevcu. Grom je udario i zapalio obiteljski štagalj. Vatra je počeka gutati sijeno i slamu...
Vidi originalni članak

Vatrogasci su stigli za pet minuta, ali nažalost, nisu mogli puno pomoći. Gorili su sijeno i slama. Nisu uspjeli spasiti ništa, rekao nam je Danijel, čitatelj koji je u utorak oko 18 sati snimio požar u štaglju u Đurđevcu u kojeg je udario grom.
- Nije bilo neko nevreijeme. Kiša je padala, a onda je udario grom - dodao je Danijel. U Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Đurđevca kažu da ozlijeđenih nije bilo.
- Na teren smo poslali dva vatrogasna vozila sa sedam vatrogasaca. Priključilo im se još pet dragovoljaca. Požar su stavili pod nadzor nakon sat vremena. Nažalost, kako je riječ o sijenu i slamu, Požar je brzo zahvatio štagalj od kojeg nije ostalo mnogo - rekli su nam u JVP Grada Đurđevca. Vatrogasci su u srijedu osiguravali požarište zbog očevida. Štetu još utvrđuju. Nevreijeme je iste noći pogodilo i Plitivce i Vinkovce. Ondje je padala tuča veličine jajeta.
- Stradali su brojni usjevi - rekao nam je čitatelj. U okolici Slavonskog Broda grom je zapalio trupce hrasta u Mugalovačkoj šumi. Na 400 kvadrata uskladišteni su trupci koji su planuli. Vatrogasci su ugasili vatru. Šteta je oko 100.000 kuna, sumnjaju u Hrvatskim šumama.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Kengur 04.08.2010.

    jmasina: grom: (meteor) - električno pražnjenje između oblaka i zemlje popraćeno praskom i svjetlosnom pojavom (munjom) ponekad si pročitaj rječnik

  • TITTO 04.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • crnabitanga 04.08.2010.

    A što bi se tek desilo da je udarila MUNJA, kao što i inače udara? A striček Grom fino sve ZVUKOM protrese...

Komentiraj...
Vidi sve komentare