To je to što me zanima!

Grom udario u drvo i ubio djecu skrivenu od kiše

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ahmet-Can (11) preminuo je ubrzo nakon što su stigli spasioci. Alperena (9) su reanimirali. Stanje mu se pogoršalo i umro je u srijedu u bolnici...
Vidi originalni članak

Dva dječaka su se u utorak skrivala od nevremena u kućici na drvetu u mjestu Bad Hofgastein u Austriji. Munja je udarila u stablo i ubila Ahmet-Cana K. (11) i njegova prijatelja Alperena S. (9). U utorak oko 16 sati jako je nevrijeme pogodilo Bad Hofgastein. U to vrijeme grupa djece, njih 15-ak, vozila se na skejtbordima. Sklonili su se pod drveće jer je počela padati kiša. Dva dječaka Ahmet-Can i Alperen su se popeli u kućicu na drvetu. Munja je pogodila drvo.
- Dok smo mi došli, već su bili klinički mrtvi - rekao je Franz Weichenberger iz hitne pomoći. Ahmet-Can je umro ubrzo nakon što su spasioci stigli. Alperena su reanimirali i odvezli u bolnicu u Tirolu. U srijedu mu se stanje pogoršalo i navečer je umro. Ahmet-Can i Alperen su podrijetlom Turci, a odrasli su u Austriji. Igrali su i nogomet u lokalnom klubu.

UDAR MUNJE JAČI OD ELKTRIČNE STOLICE
Šanse da će čovjek preživjeti udar munje su 30 do 50 posto, kažu stručnjaci. No neki meteorolozi smatraju da su one gotovo nikakve. Udar munje jači je od električne stolice. Toplina je 30.000, a jakost struja 200.000 ampera. No šanse da nekoga pogodi munja su jako male.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • K666D 14.05.2009.

    pa što se vi čudite što su pod drvetom bili? danas nas tv uči kako biti glup poput Simonice i slično...

  • savurusic 14.05.2009.

    wtf? 000000000,1%??? kakva je ovo brojka? 0,1??

  • mony-zg 14.05.2009.

    MYTZEK slažem se s tobom...meni je mama uvijek govorila...nikad po nevremenu pod drvo... ako si baš negdje na čistini i nemaš di rađe se legni na pod i pokisni, ali šanse da te pogodi grom su 000000000,1%

Komentiraj...
Vidi sve komentare