To je to što me zanima!

GSS je spasio planinarku koja se nije usudila sići s Velebita

Planinarka (25) se popela na zahtjevni Vaganski vrh na Velebitu, no nije se usudila spustiti kraćom ali težom stazom, a za dulji i pravac nije imala dovoljno pitke vode
Vidi originalni članak

Planinarka (25) iz Rijeke u četvrtak se popela na zahtjevni Vaganski vrh na Velebitu, no nije se usudila spustiti kraćom, ali težom Lipom stazom, a za dulji i jednostavniji pravac nije imala dovoljno pitke vode. Pozvala je Centar 112 koji je odmah izvijestio dežurne HGSS-ovce u kanjonu Paklenice. Dok su se penjali kroz kanjon velike Paklenice, preko doma i po Lipoj stazi prema Vaganskom vrhu do planinarke je stigao helikopter HRZ-a s dežurnom ekipom iz HGSS Split te je spustio u podnožje planine.


Idi na 24sata

Komentari 8

  • BoletusAereus 26.08.2011.

    pod hitno treba mjenjat zakon o GSS-u i počet naplačivat kazne takvima koji idu u planinu u japankama jer znaju da će doći po njih helikopter koji mi svi plačamo....a što se vode tiče u blizini vaganjskog ima bunar sa pitkom vodom (marasovac)!!!!!!

  • klamerica 26.08.2011.

    ja ne kužim te ljude koji idu na te planine a totalni su amateri i nisu nimalo stručni za to. S takvom pameću neka i ostanu na Tulovim gredama!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • mapa 26.08.2011.

    samo kod nas se ne plača, svugdje vani bi dobili paprenu cifru za platiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare