To je to što me zanima!

Gubimo bitku s vlastitim stanovništvom. Kome je to u interesu?

Već danas hrvatsko gospodarstvo ima velikih problema s nedostatkom radne snage, a nastave li se negativni trendovi kad je riječ o natalitetu, nakon demografskog izvjestan je i potpuni društveni slom
Vidi originalni članak

Demografska katastrofa, čini se, ne brine vladu Andreja Plenkovića, iako je u Hrvatskoj u 2023. rođeno najmanje djece otkad postoje statistička mjerenja. Sve “mjere” koje je Vlada do sada prezentirala i najavila kako bi se demografsko stanje popravilo zapravo su ostale samo lijepe želje na papiru. Na ovaj problem stručnjaci upozoravaju godinama, ali ih niti jedna vlada, pa tako ni aktualna, nije čula niti shvatila ozbiljno. Mjere koje se provode više nalikuju na vatrogasne socijalne mjere nego na proaktivnu politiku koja bi pridonijela povećanju nataliteta. Do sada smo vidjeli da su proširivali krug korisnika dječjeg doplatka i povećavali njegov iznos, a vladajući se vole pohvaliti i povećanjem rodiljskih naknada. Dalje od toga nismo došli. Ostalo, poput uvođenja univerzalnog dječjeg doplatka, na koji bi pravo imalo svako dijete tek je korak koji se planira, ali nitko nije odgovorio kad. Vjerojatno u nekom od idućih mandata.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • samocenzura 02.02.2024.

    ti radnici koji dolaze oni su za nista zali boze ne zasluzuju ni evro ,jer dobro znam njih ljencine nista ne vrijede ,jedino sto nam demografsku sliku povecavaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare