To je to što me zanima!

"Guše" se u tami: Država kojoj je rat doslovno ugasio svjetla

Sirija: Snimka iz 2011. prikazuje jaka svjetla gradova kao i nekih manjih naselja dok ona načinjena u veljači 2015. pokazuje koliko je rat utjecao na osvjetljenje
Vidi originalni članak

Nove satelitske snimke sirijskog teritorija jasno pokazuju stupanj razaranja koji je ta zemlja pretrpjela u ratu koji bjesni već četiri godine. Gotovo na cijelom svojem teritoriju Sirija je utonula u mrak , a najmanje svjetala je na područjima pod kontrolom Islamske države.

Procjenjuje se da je oko 83 posto svih gradskih svjetala u Siriji ugašeno od početka sukoba vladinih snaga i pobunjenika 2011. godine.

Fotografija nastala na početku rata prikazuje jaka svjetla velikih gradova kao i nekih manjih naselja dok ona načinjena u veljači 2015. pokazuje koliko je rat utjecao na noćno osvjetljenje.

Zamjetnija količina svjetlosti vidljiva je tek oko velikih gradova poput Damaska, Aleppa i Homsa, ali i oni su znatno slabije osvijetljeni nego prije četiri godine.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Behemot 15.03.2015.

    Amerika je veliko zlo, tumor na licu čovječanstva. Normalno da Sirijci gase svjetla kako bi američke satelitske snimke bile što manje korisne ISIL-u i sličnim američkim tvorevinama .. :D

  • nemo77 13.03.2015.

    ja sam mislio da su to ratni invalidi, a oni jos mogu i peglat.

  • ivan015 13.03.2015.

    evo vam "vjernici" "alahove svjetlosti" i "blagoslova" ha,ha... https://www.youtube.com/watch?v=HyoVTnh-vmE

Komentiraj...
Vidi sve komentare