To je to što me zanima!

Guverner: Pitanje je hoćemo li mi na vrijeme ući u eurozonu

Za Hrvatsku je ulazak u eurozonu nešto što donosi više koristi nego troškova iz činjenice da je Hrvatska visoko euroizirana zemlja, istaknuo je guverner Vujčić
Vidi originalni članak

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić je u utorak rekla kako se Hrvatskoj ne treba žuriti u eurozonu, a u srijedu je guverner HNB-a Boris Vujčić rekao kako je pitanje hoće li Hrvatska na vrijeme ući u eurozonu. Istaknuo je u Dnevniku HTV-a kako on nije eurofil, već ekonomist koji važe troškove i koristi za Hrvatsku. 

- Za Hrvatsku je ulazak u eurozonu nešto što donosi više koristi nego troškova iz činjenice da je Hrvatska visoko euroizirana zemlja. Kao posljedicu visoke euroizacije i činjenice da građani drže štednju u eurima imamo i valutnu klauzulu - rekao je guverner Hrvatske narodne banke. 

Naglasio je kako je njega više strah da Hrvatska neće na vrijeme ući u eurozonu. Kaže kako nakon ulaska u Europsku uniju naša zemlja prvo mora ući u tečajni mehanizam, u kojem će biti suočena s nizom uvjeta. Između ostalog je komentirao kako se nada da će eurozona opstati, jer bi propast eurozone bila loša i za Hrvatsku.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Capafiori 14.09.2012.

    Guverneru, a da kažete zašto Hrvati štete u EUR-ima???? Pa EUR je umjetna tvorevina, nastala masonskim lobiranjem, sa ciljem da ga podrži što više "članica", a kao protuteža i destabilizator američkog dolara. Štednjom u EUR-ima dokazujemo da smo kao pojedinci u mogućnosti "mešetariti" i mijenjati valutu u svoju korist, baš kao što nam vi pokušavate kao "spas" nametnuti Eurozonu. Eurozona treba poslušnike i dobit će ih, no pitam se kad ćete izreći istinu, a ona glasi da niti jedan građanin Hrvatske nije svoj gazda niti živi na svome?

  • JosipPavlić 13.09.2012.

    treba biti optimista ,premda mi se čini da ova vlda ne lobira u punoj mjeri da se ratificira pristupni ugovor, jer im možda ne paše da uđemo u eu kako je predviđeno tako da mogu još poljačkati i ono malo kaj je ostalo

  • zdrawe 13.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare