To je to što me zanima!

Guverner: 'Rusija želi zarobiti borce u željezari u Mariupolju'

Dmitrij Peskov rekao je da je Putin bio sasvim jasan da, iako civili mogu napustiti tvornicu, branitelji moraju položiti oružje
Vidi originalni članak

Rusija sprječava evakuaciju ranjenih ukrajinskih boraca iz goleme čeličane u gradu Mariupolju kako bi ih zarobila, izjavio je lokalni guverner u četvrtak.

Guverner istočne regije Donjeck Pavlo Kirilenko rekao je da Rusija također blokira napore za uređenjem humanitarnih koridora drugdje u Donjecku.

Stotine boraca i dio civila skriveni su u čeličani Azovstal, njihovoj posljednjoj utvrdi u Mariupolju.

"Oni žele iskoristiti priliku da zarobe branitelje Mariupolja, čiji jedan od glavnih elemenata pukovnija Azov", rekao je Kirilenko na brifingu.

IZ MINUTE U MINUTU Putin najavljuje masovnu mobilizaciju Rusa? Kod Kijeva još jedna masovna grobnica

"Stoga ruska strana ne pristaje ni na kakve mjere evakuacije u vezi s ranjenim (ukrajinskim) vojnicima."

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Putin bio sasvim jasan da, iako civili mogu napustiti tvornicu, branitelji moraju položiti oružje, objavila je novinska agencija Tass.

Moskva poriče da je gađala civile u, što Zapad naziva lažnim izgovorom za agresiju.

Gradsko vijeće Mariupolja priopćilo je da je oko 100.000 stanovnika grada "u životnoj opasnosti" zbog ruskog granatiranja i nesanitarnih uvjeta života. Rečeno je da je nedostatak pitke vode i hrane "katastrofalan".

USPOSTAVILI ISTRAŽITELJSKI TIM Ukrajina identificirala više od 8000 mogućih ratnih zločina

Kirilenko je kazao kako Rusija "ni jednom" nije razmatrala postignute sporazume o uspostavljanju humanitarnih koridora.

S druge strane, Rusija je objavila da je Ukrajina kriva za neuspjeh pregovora o sigurnim koridorima.

Kirilenko je rekao da je unatoč nedostatku sporazuma o humanitarnim koridorima samo 370.000 stanovnika ostalo u dijelovima regije Donjeck pod kontrolom Ukrajine u usporedbi s 1,67 milijuna prije ruske invazije.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nisam ja ništa 29.04.2022.

    Drže ih u pat poziciji kao mačka miša, a izgladnjeli miš kad-tad mora izaći iz rupe.

  • Usora1 29.04.2022.

    oni su vec zarobljeni, samo im to jos nitko nije rekao.

  • ankobor 29.04.2022.

    Rusija ne samo da nema ništa protiv evakuacije CIVILA iz Azovstala, već bi tim civilima prostrla crveni tepih i dovela limenu glazbu plus čokoladice i sokove za djecu. Pa ljudi božji, razmislite LOGIČKI. Rusija može sve živo u podzemlju čeličane uništiti vakuumskim bombama, ali to neće, iz dva razloga. Prvi je što - ako doista ima civila u podzemlju Azovstala (kažem "ako", jer pustimo snimke, to može biti snimljeno bilo kad i bilo gdje) - ne žele ubiti te civile, jer bi svijet rekao: "Eto, vidite, ubijali su i ubijaju civile." Drugi, još važniji razlog je taj što se dolje u podzemlju s Azovcima skrivaju i strani NATO instruktori i važnije ribe, čak, navodno, i jedan američki general. Pa Macron je već dva puta, i u direktnom razgovoru, i telefonom, molio Putina da dozvoli razmjenu ovih iz podzemlja Azovstala, za ruske zarobljenike. Rusima je u kudikamo većem interesu da ih zarobe ŽIVE, jer će tada mnoge stvari izaći na vidjelo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare