To je to što me zanima!

Guverner Vujčić za Reuters: Reforme su bile previše spore

RH treba cijeli niz strukturnih reformi da se oslobodi njezin potencijal, a većina tih reformi bi trebala biti fokusirana na stvaranje bolje investicijske klime, kaže Vujčić
Vidi originalni članak

Hrvatska vlada nije nametnula dovoljno rezova u proračunskoj potrošnji za 2013. godinu, a strukturne su reforme bile previše spore u prvoj godini njezina mandata, rekao je u razgovoru za Reuters Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke. 

Vujčić je rekao i kako se sveobuhvatni program reformi Vlade temelji na dobrim namjerama, ali je provedba prespora.

- Ne možemo biti zadovoljni strukturnim reformama. Malo ih je ako se uzme u obzir neefikasnost cijelog sustava - kaže Vujčić. Naglašava i kako Hrvatska treba cijeli niz strukturnih reformi kako bi se oslobodio njezin potencijal, a većina tih reformi bi trebala biti fokusirana na  stvaranje bolje investicijske klime. 

Guverner kaže kako bi Hrvatska trebala ustrajati na uvođenju eura no naglašava kako je prerano govoriti o ubrzanoj provedbi toga. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Zagorec BP 14.12.2012.

    Al' lik prosipa pamet. Gdje je spavao kad je gorjelo. Što je njegov posao? da kritizira ili da upravlja malo novcem i savjetima pomaže vlast i gospodarstvo. takav guverner bi mogao biti i ja. Svi generali su pametni nakon izgubljene bitke.

  • eurodiesel 13.12.2012.

    Bolja investicijska klima se radi tako da pozatvaraš lopove, oduzmeš im imovinu do sedmog koljena i spriječiš daljnji lopovluk..a ne stezanjem remenja oko glave narodu!!!

  • zdepar 13.12.2012.

    koje reforme i što su doprinijele

Komentiraj...
Vidi sve komentare