To je to što me zanima!

Naoružana banda u Gvineji opljačkala je brod Mokošica

Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a pljačkaši naoružani vatrenim oružjem i mačetama, nakon pljačke napustili su brod. Ukrali su dio opreme i imovine posade
Vidi originalni članak

Razbojnici naoružani puškama i mačetama opustošili su u ponedjeljak rano ujutro ispred luke Conakry u Gvineji brod Mokošica dubrovačke Atlantske plovidbe. Banda od 12 pljačkaša brodu se približila čamcem i popela na palubu.

- Sve pomorce zatvorili su u kabinu, a kapetanu pod vrat stavili mačetu. Uperili su u njega automatsku pušku. Svi su bili prestrašeni i nisu se opirali - rekao je Mario Babić, državni tajnik za more, nakon razgovora s kapetanom. Razbojnici su razbacali stvari u kabinama, pokrali brodsku opremu, a posadi računala, novac, nakit..., sve čega su se domogli. Nitko od devet pomoraca nije ozlijeđen. Svi su iz Dubrovnika i okolice.

Brod Mokošica sagrađen je 2006. u Kraljevici. Dug je 67 metara, širok 12,4, a vozio je čelične grede, gnojivo i kukuruz.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Spec 22.08.2011.

    Ma ovi sitni kokošari su dio folklora , smijurija. Ekipa iz Somalije su pravi poduzetnici jer uzmu i brod i ljude pa onda traže milijune kao otkupninu. Ali, kada se sa plijenom vraćaju nazad na obalu čeka ih konkurencija koja ih opelješi.

  • labelwriter 22.08.2011.

    kaze mama zasto se ja drogiram, pa jebote stacu drugo....pogledaj ovaj svjet...sve u K idem i ja u pirate pa nek se puca.ko ga jeb.....

  • cola777 22.08.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare