To je to što me zanima!

Šešelj ostaje na slobodi: Haag je odbio zahtjev tužiteljstva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Raspravno vijeće Haškog suda odbilo je zahtjev tužiteljstva da se ratni zločinac Vojislav Šešelj vrati u pritvor s privremene slobode, javlja Radio Slobodna Europa
Vidi originalni članak

Raspravno vijeće navodi kako tužiteljstvo nije uložilo žalbu na odluku o puštanj u Šešelja na privremenu slobodu, a da sada traži preispitivanje te odluke, što je moguće samo na osnovi novih činjenica kojih nema, piše Radio Slobodna Europa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedino se sudac Mandiaye Nijang usprotivio odluci većine.

U odluci se Raspravno vijeće također proglasilo nenadležnim za Šešeljev zahtjev da se kazni haškog tužitelja Sergea Brammertza 'zbog nedozvoljenog ponašanja'.

Šešelj je odlukom raspravnog vijeća 12. studenog privremeno oslobođen iz humanitarnih razloga, zbog bolesti te kako bi liječenje mogao nastaviti u Beogradu.  Odmah po puštanju na slobodu počeo se koristiti huškačkom retorikom.

Tužiteljstvo je 1. prosinca  zatražilo da Raspravno vijeće Šešelja vrati u pritvor jer je 'svojim ponašanjem u Srbiji potkopao duh odluke u privremenom oslobađanju koju je, na osobnu inicijativu, iz humanitarnih razloga" donijelo Raspravno vijeće predsjedavajućeg Jean Claudea Antonettija.

Idi na 24sata

Komentari 136

  • KaĿea 14.01.2015.

    Pa kako ne kužite da je on nama napravio veliku uslugu. Potvrdio je ono što govorimo cijelo vrijeme. Otklonio je svojim govorom svaku sumnju u to tko je bio agresor a tko žrtva. Ako nekome predstavlja problem, ako nekome predstavlja prijetnju, onda to radi vlastitom narodu, njima to ide na štetu, nama u korist. Zato svaka njegova izjava iz koje pršti mržnja prema svemu što je Hrvatsko ide nama u prilog. I sam je rekao da ne odustaje od ''velike srbije'', spominjao je u svom govoru crtu Virovitica - Karlobag. Što još oni trebaju napraviti pa da svijet shvati što se ovdje događalo početkom devedesetih ? Što smo trebali napraviti, pustiti ih da rade što im je volja ? Ako ovi u Haagu imaju imalo savjesti, mora da se dobrano crvene od stida. Tako im i treba. Šljivančanin je trebao guliti doživotnu, što bi se i dogodilo da je sud nezavisan, ali eto, nije. Popis zločina kojeg su napravili u Hrvatskoj i BiH zadivio bi i samog Rudolfa Hessa.

  • JokaJokic 13.01.2015.

    ajajaj cudne li zemlje.

  • varešak 13.01.2015.

    Niti on niti haški sud zaslužuje komentare.

Komentiraj...
Vidi sve komentare