To je to što me zanima!

Haag: Suđenje Mladiću počinje 14. svibnja, prvi svjedok 29. 5.

Izvođenje dokaza počinje 29. svibnja, a saslušavanje svjedoka trajat će do 13. 7. Mladić je optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenja običaja rata
Vidi originalni članak

Haaški tribunal zakazao je za 14. svibnja početak suđenja Ratku Mladiću i postupak će biti otvoren uvodnim riječima optužbe i obrane, ako to bude željela,  i optuženi Mladić, ako tako odluči, imat će priliku na početku suđenja dati izjavu, objavila je Radio televizija Srbije pozivajući se na priopćenje Haaškog tribunala.

Prema odluci sudskog vijeća kojim predsjedava nizozemski sudac Alphonse Orie, izvođenje dokaza optužbe počinje 29. svibnja iskazom prvog svjedoka. Prema rasporedu rada koji su utvrdili suci, saslušavanje prvih svjedoka optužbe trajat će od 29. svibnja do 13. srpnja, kada počinje redovita ljetna stanka u radu suda.

Tužiteljstvo je ranije najavilo kako će pred suce izvesti 158 od ukupno 410 svjedoka, a izjave ostalih svjedoka u dokaze će biti priložene u pisanom obliku. Pozivajući se na nalaze liječnika, suci su utvrdili kako je Mladićevo zdravstveno stanje dovoljno dobro za sudjelovanje u postupku.

Ratko Mladić, bivši zapovjednik Vojske Republike Srpske je u 11 točaka optužen za genocid, zločine protiv čovječnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tijekom sukoba u BiH 1992-95. RTS podsjeća kako je u prvom pojavljivanju pred sucem, 3. lipnja, Mladić optužbe nazvao "monstruoznim" i "gnjusnim". Protiv njega je Haag podigao optužnicu 25. srpnja 1996., a pravdi je izmicao do svibnja prošle godine kada je uhićen u selu Lazarevo kod Zrenjanina gdje se skrivao kod rođaka.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • tiho1964 16.02.2012.

    na suđenju su obavezne zaštitne maske, a sratko mora sjediti u kadi

  • Čiko Spase 16.02.2012.

    nece biti osuden....

  • Čiko Spase 16.02.2012.

    jel to mislis na one sto su prodavali organe u zutoj kuci....

Komentiraj...
Vidi sve komentare