To je to što me zanima!

Haaško tužiteljstvo podnijelo i treću optužnicu protiv Mladića

Mladiću se stavljaju na teret u 11 točaka optužnice za genocid, zločini protiv čovječnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tijekom rata u BiH
Vidi originalni članak

Tužiteljstvo Haaškog tribunala u četvrtak je sudskom vijeću podnijelo na potvrdu treću optužnicu protiv bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića u kojoj je na popis zločina dodano i strijeljanje tridesetak Bošnjaka u općini Šekovići u ljeto 1995. dok su svi drugi navodi optužnice ostali isti, javljaju Večernje novosti. 

Izmijenjenom optužnicom Mladiću se stavlja na teret u 11 točaka optužnice genocid, zločini protiv čovječnosti nad nesrbima i kršenja zakona i običaja rata tijekom rata u BiH od 1992. do 1995. Mladić će se ponovno pojaviti pred Haškim tribunalom 10. studenoga, a dosadašnjim pojavljivanjima pred sudom za optužnice je rekao da su "gnjusne".

Idi na 24sata

Komentari 14

  • daci15 21.10.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • El Loco 21.10.2011.

    Legenda !

  • cigo 21.10.2011.

    ...a koj Q-rac njega yebhete !?...umjesto da se napravi kratak proces nalik 'nürnberg-skom'...pa zar je tesko dobiti spisak dzubradi koja se tamo u to vrijeme nalazila u njegovim postrojbama, odnosno Arkanovim Tigrovima i Skorpionima?...sigurno bi se pronaslo 50-tak, ako ne i 100-tinjak kretena koji su masovno ubijali nenaoruzane ljude...a cak i ako Ratka objesite (sto je i zasluzio zbog pokusaja da nesrpski teritorij ucini srpskim), niste puno rijesili jer su prave ubojice na slobodi, zive svoj zivot i nitko nista ne zna... a ne zna se jer se ne trudite to rasvijetliti...tek sa malenom lampicom tragate samo za pojedincem, a kada ga i nadjete, taj isti ima jos i mogucnosti tako spakirati proces da ispadne da nema konkretnih dokaza...kao sto najvjerojatnije i nema...

Komentiraj...
Vidi sve komentare