To je to što me zanima!

Hajdaš Dončić: Više od tisuću radnika može ostati u Gredelju

Ministar je demantirao radnike i rekao kako stečaj Gredelja nije politička odluka, već jedino ekonomski opravdano rješenje koje ne mora nužno značiti i kraj tvrtke
Vidi originalni članak

Ministar pomorstva, prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako stečaj Gredelja nije politička odluka kako tvrde radnici i sindikati. Objasnio je da se radi o jedinom ekonomski opravdanom rješenju koje ne mora označiti kraj tvrtke i pomoću kojeg više od tisuću radnika može sačuvati radna mjesta.

Naime, dio proizvodnje Gredelja, kako je objasnio ministar, radi, pa se tako za američkog partnera, koji je zainteresiran za nastavak suradnje, proizvode lokomotive. 

Tu se, tvrdi Hajdaš Dončić, može govoriti o oko 300 radnih mjesta, a o istom broju može se govoriti i kroz projekte gradnje vlakova, dok će se dio radnika prebaciti u HŽ Putnički prijevoz koji čisti i njeguje vlakove. 

'Stanje je bilo neodrživo'

Na konferenciji o ulaganjima u željeznicu u jugoistočnoj Europi Hajdaš Dončić je rekao kako se iz Gredeljevih prihoda i rashoda vidi da je stanje s pola milijarde kuna duga prema kreditorima i dobavljačima bilo neodrživo. 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • konjina 04.10.2012.

    servisi idu van a antikorozivna sdp-om pulenu

  • mario72 04.10.2012.

    Jao kakva romantična priča ministra a možemo li sad na more da se malo odmorimo od stečaja?

  • zdrawe 04.10.2012.

    cacic, morao bi i vec sutra skinut ovog malog,,previse prica..a vec se i moguci kupac spominje,,haha,, malo prebrzo,ha??jos posla za uskok i dorh..

Komentiraj...
Vidi sve komentare