To je to što me zanima!

Sukobi s Plenkijem će čekati, a 'protivnik' Stier će ga napasti

Nesreća nikad ne dolazi sama. Plenković je vrlo teško primio poraz od sindikata, a sad je, u kratkom vremenu, doživio i drugi. Bio je siguran da će dobiti pet mandata, nadao se šestom, a dobio je četiri - isto kao i SDP
Vidi originalni članak

U HDZ-u je rat idejnih struja doveo do pozicije “tko će koga”. Stranačka “desnica” vjeruje da je Plenković od HDZ-a napravio lijevu stranku. Oni žele ljude poput Stiera, Kovača, Brkića, Culeja, Crnoje ili Karamarka.

Plenković pak vjeruje da s takvim kadrovima HDZ nema ni lokalnu ni europsku perspektivu, pa je krenuo s “resslerizacijom” stranke, nastojeći se osloboditi i Brkića, kao glavne spone sa starim desnim HDZ-om.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Brkić se u noći izbora kratko pojavio u stranci, navukao na lice širok osmijeh kad je čuo da HDZ ima pet mandata i nestao. Šteta je što ga nismo mogli vidjeti kad je postalo jasno da Plenković, njegov glavni neimenovani “dušobrižnik”, od sada i “crni labud”, gubi. Fajt se nastavlja, ravnoteža nemoći ostaje.

Bivša predsjednica vlade i HDZ-a Jadranka Kosor na N1 je rekla kako ne vjeruje da će zbog poraza započeti hajka na Plenkovića. Barem ne odmah.

- Mene je većina već drugi dan na sjednici predsjedništva optužila za loše rezultate. Oni i dalje sjede u predsjedništvu. Sad se to neće dogoditi iz puno razloga: Plenković je i dalje predsjednik Vlade i dalje je snažna osoba. No sad će se ohrabriti i osnažiti svi oni koji nisu zadovoljni njegovim radom. Mislim da je sasvim izvjesno da će se na idućim unutarstranačkim izborima kandidirati gospodin Stier - rekla je Kosor otkrivajući što je najveća trauma HDZ-a.

- Teško im je podnošljiva činjenica da su isti kao i SDP. To je definitivno dalo novu snagu SDP-u. SDP je ni s čim izazvan dobio četiri mandata i to je sigurno nešto o čemu će se raspravljati u HDZ-u.

Kosor je primijetila jednu činjenicu koju drugi nisu isticali, a strašno je važna. - Nitko od HDZ-ovih partnera u Vladi nije prešao izborni prag i HDZ tako uvjerljivo gubi svoj koalicijski potencijal. Pogotovo što je ovo još jedna izborna godina, idu predsjednički izbori.

Bivša premijerka, koja je Plenkovića dovela u HDZ i sjajno poznaje njegovu psihologiju, tvrdi kako će premijer i dalje nastojati pokazati kako može sve što želi. To je u njegovoj psihologiji. Nije isključeno ni da će sad, kad je oslabljen, još energičnije krenuti u čistku protivnika. Jer ako ne počisti on njih, oni će njega.

Idi na 24sata

Komentari 187

  • 29.05.2019.

    Plenković ako želi biti vjerodostojan Europejac, trebao bi poslati USKOK da pročešljaju njegove ministre koju "nemaju pojma odakle im imovina", to bi vrlo lako mogao utvrditi učenik osmog razreda osnovne škole, razlika u imovinu i legalnim primanjima za vrijeme obnašanja ministarskih funkcija, a takođe rbi vrlo lako utvrdio koje su HULJE našle kao posljednjei najkorisnije utočište u HDZ.

  • ivica48 29.05.2019.

    Hrvatskoj netrebaju dotepenci iz Argentine

  • 28.05.2019.

    Kad plenko makne vasu brkića diplomca onda će i stranka krenutim ka boljem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare