To je to što me zanima!

Hajka: Župniku prijete smrću jer je otkrio kradljivce zemlje?

Krajem lipnja nepoznati počinitelji su kamenjem razbili crepove na Župnom dvoru pa su bravu napunili silikonom, a don Ivica Matulić primio je i anonimna prijeteća pisma
Vidi originalni članak

Don Ivica Matulić (70), župnik u Dolu na Braču, u posljednje vrijeme je u nemilosti svojih župljana, a prošlog četvrtka mu je netko rasjekao sve gume na Škodi Fabiji. Don Matulića vandalski čin nije mnogo iznenadio jer je dobio i anonimna prijeteća pisma.

- Prijavio sam policiji pisma u kojima mi je poručeno da neću mirno spavati i da će me pojesti mrak - kaže don Matulić. 

Krajem lipnja nepoznati počinitelji su kamenjem razbili crepove na Župnom dvoru. Zatim su bravu ulaznih vrata crkve napunili silikonom, pa don Matulić nije mogao ući i održati jutarnje mise. Don Matulić se dugi niz godina po sudovima borio kako bi Crkvi vratio nacionaliziranu zgradu. Izvjesnom broju mještana to nije odgovaralo, a netrpeljivost je kulminirala kad je postavio pitanje o zemlji nestaloj s crkvenog terena.

- Pitao sam gdje je nestalo više od sto kamiona plodne crnice, vrijedne oko 120.000 kuna - kaže župnik. Mjesto je osvanulo oblijepljeno plakatima “od munje, groma, gladi i don Ivice oslobodi nas gospodine.”

Don Matulić je svojedobno uzburkao Dol propovjedima u kojima je kritizirao mlade zbog preranog stupanja u seksualne odnose. Biskup Štambuk uskoro će ga premjestiti u drugu bračku župu kako bi se u Dolu primirile tenzije.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • dolski 26.07.2012.

    Samo vi dragi ljudi vjerujte novinama i novinarma.Ja sam i Dola,iskreno ne opravdavam ove vandalske činove,ali oni su direktna posljedica trogodišnje provokaciji.Zanimljivo kako svećenik nije naveo da se pisala peticija protiv njega koju je potpisalo 95% mještana.NIje naveo također svoju burnu prošlost,također pismo između njega i biskupa koje je slučajno izišlo u javnost,a na kojme bi se sigurno zgrozili,uostalom koga više zanima slobodno neka se malo više raspita i bit će mu sve jasno...

  • psukan 26.07.2012.

    a vlad pita po internetu kako susbiti korupciju i kriminal covjek im javno uputi pitanje i nitko ne reagira mozda kad lincuju svecenika onda ce se naci netko pametan.Normalno je da se vrati ljudima sto je crvena bratija uzela toboze U IME NARODA

  • rodman65 26.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare