To je to što me zanima!

Hakeri napali HT: Poteškoće u radu mobilnih i fiksnih linija

Riječ je bila o DDoS napadu u kojem se generira velika količina prometa koja onemogućuje opsluživanje legitimnih korisnika, kazali su u HT-u za Večernji list
Vidi originalni članak

Hrvatski telekom je u četvrtak popodne bio žrtva hakerskog napada zbog čega je bilo poteškoća u radu mobilnih i fiksnih mreža diljem Hrvatske, piše Večernj list.

- U poslijepodnevnim satima zabilježene su poteškoće u radu podatkovnih mobilnih i fiksnih usluga te ISP usluga u mreži HT-a. Razlog tome je DDoS napad, vrsta napada na ICT sustave u kojem se generira velika količina prometa koja onemogućuje opsluživanje legitimnih korisnika - stoji u odgovoru koji su poslali iz Odjela za korporativne komunikacije HT-a.

Oko 18 sati  njihovi stručnjaci su riješili problem te su objavili da očekuju "potpunu normalizaciju telekomunikacijskog prometa". 

Korisnicima su se ispričali zbog nastalih poteškoća.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • kizo1007 13.02.2015.

    ko se zna izgovorit i u crkvi smije prdnut

  • El Tractor 12.02.2015.

    Malo je falilo da uređaj ne odleti kroz prozor!

  • Behemot 07.02.2015.

    Od kada sam otišao od T-coma imam duplo manji račun i desetak puta bržu vezu (optiku). Okidač je bio 11-dnevno pucanje Interneta do neupotrebljivosti. Služba za korisnike me pravila blesavim, da se ne znam spojiti, da odnesem računalo u servis, da bi nakon 11 dana rekli da im centrala nije radila i da se čekalo da dođu i poprave je majstori iz Njemačke. Vrlo nekorekta i pohlepna kompanija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare