To je to što me zanima!

Hakeri s računa vrtića Jabuka u Zagrebu ukrali milijun kuna

Počinitelje još nisu pronašli kao ni ušli u trag novcu. Hakeri su više od 600 tisuća kuna ukrali na isti način velikogoričkom Gradskom stambenom gospodarstvu
Vidi originalni članak

Novac, točnije oko milijun kuna, nestao je s računa dječjeg vrtića u Dubravi, koji je pak povezan s računom Grada Zagreba. Čim su primijetili krađu, slučaj su prijavili policiji. Kako istraživanje još traje, u policiji nisu željeli otkriti detalje računalne krađe.

  Počinitelje još nisu pronašli kao ni ušli u trag novcu. Ravnateljica vrtića je u ponedjeljak bila na stručnom skupu u Opatiji, a njezina zamjenica nije željela komentirati slučaj.

U to vrijeme dogodila se cijela serija sličnih hakerskih napada, piše Novi list. Nešto više od 600 tisuća kuna ukrali su na isti način velikogoričkom Gradskom stambenom gospodarstvu.

- Najčešće napadaju računala putem maila s linkom. Kad kliknete link, skinete virus, koji uđe u vaš kompjuter, ali ne radi ništa, samo miruje i čeka dok ne krenete koristiti internet bankarstvo - objasnio nam je stručnjak za računalne krađe

Posebno oprezni trebaju biti poslovni korisnici koji imaju USB stick. Nakon uporabe treba ga odmah izvući iz kompjutora jer hakeri putem njega mogu lako izvršiti transakciju budući da nije potrebna dodatna autorizacija.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • anita blažević 23.09.2014.

    hakeri su mocni, al kako im stati na kraj.gdje bas od vrtica da kradu

  • Baba Vanga78 23.09.2014.

    zašto ne kradete ovim jeb... političarima ili ovim tvrtkama što kradu i tjeraju narod na ulice a firme u stečaj,kamensko,rvr,kamen ingrad njihove uprave tj.direktori su uzeli velike milione a država ih štiti pa izvolite...

  • mama2misa 23.09.2014.

    pitam se jel postoji koji virus koji bi mi uplatio milijun kuna na račun..evo voljna sam i javno ostaviti pinove računa samo da izmisle jedan takav!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare