To je to što me zanima!

Hakeri ukrali milijune podataka za kartice MasterCard i Visa

Hakeri iz New Yorka su provalili u sigurnosnu mrežu Global Paymentsa, tvrtke iz Atlante, koja procesuira podatke o kreditnim i debitnim kartičnim transakcijama
Vidi originalni članak

Trgovci i potrošači mogli bi biti najveći gubitnici u zadnjem slučaju hakiranja kompleksnih sustava koji se koriste za procesuiranje kreditnih i debitnih kartičnih transakcija. Naime, Visa i MasterCard u petak su obznanili kako obavještavaju banke kako je Global Payments, tvrtka za obradu podataka iz Atlante, kompromitirana. Iz Global Paymentsa potvrdili su kako je otkriven upad u njihovu sigurnosnu mrežu te su o tome obavijestili bankovne dužnosnike i FBI, javlja USA Today.

Prema neslužbenim informacijama za hakiranje Global Paymentsa odgovorna je newyoršak hakerska skupina povezana sa Srednjom Amerikom koja želi preuzeti kontrolu nad "administrativnim računima koji nisu dovoljno zaštićeni".

Hakeri su u mrežu Global Paymentsa upali između 21. siječnja i 25. veljače, a ukrali su transakcijske podatke s više od 10 milijuna kreditnih i debitnih kartica.

MasterCard je svoje korisnike savjetovao da ako imaju ikakvih sumnji oko sigurnosti transakcijskih podataka na svojoj kartici kontaktiraju financijske institucije koje su im izdale karticu, a iz Vise su naglasili kako niti jedan od njihovih internih sigurnosnih sustava nije kompromitiran.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • PRCO 01.04.2012.

    Ako politicari nastave s ovom nevidjenom kontrolom svega i svacega mogu ocekivati i puno gore stvari od ANONIMUSA i tako treba biti ,bravo HAKERI nastavite pruzati otpor tim lopinama jednom tome mora doci kraj !!!

  • -istina živa- 31.03.2012.

    meni je hakirala raifaisen službenica,,,,na mastercard,,,mi je uzelo dva puta za isti iznos,,,,srećom nije bilo puno,,,tek na poziv u kartično poslovanje,,,mi je vraćen novac,,,, takvih slučajeva se događalo i stoga treba jako paziti,,,,a što da nisam primjetio,,,,,i zvao,,tako reći molio da mi vrate moj novac,,,,,otišla je pod škare,,,više nema straha,,,,ljudi moji bježite od kartica ,,,to je rupa bez dna,,,,,

  • mika_h 31.03.2012.

    Tako treba. Oni su sve svoje napore ulozili da sprijece nekog siromaska koji hoce skinut besplatnu knjigu ili film sa interneta. Ssada tim gadovima treba zadati konacni udarac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare