To je to što me zanima!

HANFA apelira na građane: 'Ne nasjedajte na lažne e-mail poruke, to je pokušaj prevare!'

Iz Hanfe su istaknuli da su takve e-mail poruke lažne te da zaposlenici Hanfe nikada ne šalju e-mail poruke takvog ili sličnog sadržaja građanima
Vidi originalni članak

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u ponedjeljak građane da su se pojavile lažne e-mail poruke u kojima se pojedinci predstavljaju kao zaposlenici Hanfe te pokušavaju prevariti građane.

U e-mail porukama se primatelja indirektno zastrašuje pozivajući se na pranje novca, Hanfu, Europsku središnju banku, američki SEC i druge sudionike financijskog tržišta kako bi se na taj način dao kredibilitet i legitimnost poslanoj e-mail poruci, istaknuto je u Hanfinom priopćenju.

U konačnici se građanima nudi mogućnost da pristupe svojim navodnim sredstvima koja su izdvojena na poseban račun uz naknadu od nekoliko stotina eura za aktiviranje računa.

PRIJEVARA s KRIPTOVALUTAMA Trojac iz Rijeke prevario stotine i uzeo 18,5 milijuna €: Sada su ih pustili iz istražnog zatvora

Iz Hanfe su istaknuli da su takve e-mail poruke lažne te da zaposlenici Hanfe nikada ne šalju e-mail poruke takvog ili sličnog sadržaja građanima.

"Poziva se javnost da ne nasjeda na takve e-mail poruke i ne uplaćuje novac", apeliraju iz Hanfe.

U slučaju bilo kakvih nedoumica Hanfa je dostupna putem službenih telefona i svoje internetske stranice ili putem e-maila: info@hanfa.hr, navodi se.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare