To je to što me zanima!

'Hasanbegović je sjajan izbor, ali na njega se vrši haranga'

Zamjenica ministra kulture Ana Lederer izjavila je da je nije strah te funkcije kao niti odgovornosti. Sretna što je ministru u četvrtak napokon dopušteno da se jasno ideološki pozicionira...
Vidi originalni članak

Novoimenovana zamjenica ministra kulture Ana Lederer izjavila je da je nije strah te funkcije kao niti odgovornosti. Izbor Zlatka Hasanbegovića za ministra smatra sjajnim izborom premijera Tihomira Oreškovića.

- Na dužnost u Ministarstvo sam došla je na poziv ministra Hasanbegovića. Već tri tjedna intenzivno razgovaramo o resoru i mogu reći da vrlo slično razmišljamo o svemu tome - izjavila je Ana Lederer u HRT-ovom Studiju 4.

Rekla je da je sretna što je ministru u četvrtak napokon dopušteno da se jasno ideološki pozicionira jer je na njega pokrenuta neviđena medijska haranga.

- Iznimno mi je žao da se Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, čiji sam i sama član, ne bavi strukovnim problemima. Manji dio članova je podigao, po meni, nepotrebnu medijsku buku. Očekujem dijalog s njima i vjerujem da ćemo razgovarati i naći najbolje moguće rješanje - rekla je.

Najavila je kako s ministrom definira kulturnu politiku i da misle provesti velike promjene jer u bivšem sazivu, kako tvrdi, nije napravljeno skoro ništa. 

Na pitanje o mogućim smjenama na čelu kazališnih kuća rekla je da nema govora o nikakvim smjenama čelnih ljudi HNK. 

- Ja sam čovjek dijaloga, nema podjele na vaše i naše i ne pada mi napamet razmišljati u tom smjeru - kaže Lederer.

Potvrdila je da će Hasanbegović posjetiti Jasenovac. Rekla je da je ministar posjet dogovorio s Natašom Jovičić, ravnateljicom Spomen-područja Jasenovac.
 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • matura 12.02.2016.

    Pa ti onda u njemu uživaj

  • lazio001 12.02.2016.

    Vrana vrani oči ne vadi vi ste nagrađeni svi pa i vi osobno nakon što ste uništili HNK Zagreb i ostavili ga u nemilim dugovima ko će za to odgovarati i platiti,,,vi ste dobro smjestili svoju guzu u fotelju uz dotičnog,,,,, gospodina,,,,bar imajte toliko pristojnosti prema nama biračima i ŠUTITE

  • Sluga Janko 12.02.2016.

    Ipak je najsjajniji izbor za onog tko može iseliti iz Hrvatske zauvjek, mislim da to razmišlja svaki građanin koji nije uhljeb

Komentiraj...
Vidi sve komentare