To je to što me zanima!

Hasanbegović potvrdio da se neće kandidirati za šefa HDZ-a

Ministar kulture i član predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović neće se kandidirati za predsjednika HDZ-a. Proteklih nekoliko dana se stalno nagađalo o njegovoj kandidaturi, a ovim odgovorom je tome stao na kraj
Vidi originalni članak

- Izvanredni stranački izbori za novoga predsjednika HDZ-a odvijaju se kao posljedica niza političkih odluka, odnosa i spleta okolnosti na koje ni na koji način nisam utjecao, kojima nisam pridonosio i za koje ne snosim ni moralnu ni političku odgovornost. U proteklih pola godine stajao sam izvan stranačkih poslova zaokupljen ministarskom dužnošću koju sam doživljavao i obnašao vođen isključivo državnim i političko-nacionalnim idealom, lišen bilo koje vrste usko stranačkoga motiva ili ograničenja. Na tome sam bio i ostao zahvalan svojoj stranci HDZ-u, koja mi je ukazala povjerenje, predsjedniku Vlade Tihomiru Oreškoviću i kolegama iz Mosta - rekao je Zlatko Hasanbegović, prenosi Jutarnji List. 

Hasanbegović tvrdi da se vodi samo interesima HDZ-a

- Nikada nisam istaknuo kandidaturu za predsjednika HDZ-a, pa je ne mogu ni povući u ime ili korist drugoga kandidata. U donošenju konačne odluke o kandidaturi, ali i odabiru načina moga budućeg stranačko-političkog djelovanja vodio sam se interesom HDZ-a te nastojanjem da u kritičnom predizbornom trenutku ni na koji način ne pridonesem unutarstranačkoj polarizaciji i produbljivanju neutemeljenih i izvana nametnutih društvenih kontroverzi o mome djelovanju, a što bi olakšalo povratak na vlast Zorana Milanovića i na nj i njegovu Partiju oslonjene pseudoljevice i obnovu njezina tek načetoga društvenog utjecaja - dodaje Hasanbegović.

Ne želi sudjelovati u izboru novog predsjednika stranke

- Moja savjest i političko-nacionalna odgovornost presudili su u donošenju konačne odluke da ni na koji način ne sudjelujem u izboru novoga predsjednika HDZ-a. Svaki izabrani kandidat imat će legitimitet i uživat će moju osobnu potporu i odanost, a prosuđivat ćemo ga prema djelima i državničkoj viziji koju će slijediti. Gospodinu Andreju Plenkoviću želim svaku sreću, političku mudrost i izbjegavanje zamki koje pred njega i stranku postavljaju oni koji nikada nisu bili vođeni hrvatskim državno-nacionalnim idealom, interesima HDZ-a, njegovih članova i pristaša, već svojim posebnim ciljevima izraslima iz baštine propale protuhrvatske prošlosti - stoji u Hasanbegovićevom odgovoru.

Idi na 24sata

Komentari 449

  • UDBASENAVRBE 06.07.2016.

    Bravo Zlatko-LEGENDO! Izdrzi lave jos malo, znam da ti nije lako. Nadam se da ces u iducoj vladi dobiti mjesto koje zasluzujes! BOG I HRVATI!

  • škver 06.07.2016.

    Jadan onaj tko se odrekne svojih korijena!!!

  • škver 06.07.2016.

    Haso,ni kukasta ovoga puta neće pomoći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare