To je to što me zanima!

Hasanbegović smjenjuje Rakić: Nisu prihvatili izvješće Vijeća

Vlada je na današnjoj sjednici predložila Hrvatskom saboru da ne prihvati Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014.
Vidi originalni članak

Vlada je predložila Saboru da ne prihvati Izvješće o radu Vijeća za elektroničke medije i Agencije za elektroničke medije za 2014. godinu, te da raspusti Vijeće na čijem je čelu  Mirjana Rakić koja je ujedno i ravnateljica Agencije.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović naveo je da su razlozi za neprihvaćanje izvješća leže u činjenici da ne postoje potpuni podaci da su Vijeće i Agencija ispunili svoje zakonske obveze iz programa rada za 2014. godinu.

Istaknuo je neke "očite i osobito teške propuste", kao da se ne spominje da je 2014. nad HRT-om proveden nadzor nad korištenjem mjesečne pristojbe i drugih prihoda te da ne postoji podatak da je jedna članica Vijeća bila u sukobu interesa.

U Vijeću za elektroničke medije su, predsjednica Mirjana Rakić, koja je ujedno i ravnateljica Agencije za elektroničke medije, te članovi Damir Hajduk, Suzana Kunac, Vesna Roller, Gordana Simonović, Robert Tomljenović.

Nekim članovima Vijeća mandat ističe tek 2017. godine, dok Rakić istječe 2019. godine.

 Predsjednika i članove Vijeća za elektroničke medije imenuje i razrješava Hrvatski sabor na Vladin prijedlog.

 

Idi na 24sata

Komentari 374

  • čarli367 10.03.2016.

    povjest se ponavlja, počele čistke i smjene kao 1941, 1991 i sad 2016, ali vratit će im se to višestruko.

  • suza13 10.03.2016.

    kidaj

  • projekt_venus 10.03.2016.

    "Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme" A.L. Ali mogu one koji žele biti prevareni i koji nisu u stanju razumjeti da ih neko vara, a sudeći po komentarima takvih je jako puno. Svi oni koji razumiju prevaru i ne žele da sa njima upravljaju razni tutleki koji su došli od ko zna kuda, izađite na ulicu i recite jasno i glasno dosta primitivizmu, nazadnosti, nepravdi i neznanju i napravite dobru stvar za budućnost svoje djece i samih sebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare