To je to što me zanima!

"Andrej Plenković je napravio politički samoubilački potez"

Zlatko Hasanbegović je podsjetimo, u ponedjeljak izbačen iz HDZ-a. Hasanbegović kaže kako se smatra žrtvom te da je glasovanje o Mariću bilo dio formalne saborske procedure
Vidi originalni članak

Odluka o razrješenju ministara u HDZ-ovoj Vladi bila je osobna odluka Andreja Plenkovića. O tome nikada, nitko i nigdje u stranačkim tijelima nije raspravljao, rekao je u ponedjeljak za RTL Zlatko Hasanbegović.  

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hasanbegović je podsjetimo, u ponedjeljak izbačen iz stranke. Na pitanje d ali se smatra žrtvom, Hasanbegović kaže: 

-  Da, kao osoba koja ni na koji način nije pridonijela niti prethodne niti ove Vlade. Dapače, bio sam i tada jedan od onih koji je smatrao da se radi o hazarderskom i nedržavničkom postupanju.  

Na pitanje da li bi ponovo podržao Zdravka Marića, Hasanbegović je rekao:  'Glasovanje je bila vrsta formalne saborske procedure, lanac događaja je začet odlukom predsjednika Vlade koja je imala dalekosežne posljedice. Ona je dovela do raskida s koalicijskim partnerom, bez da postoji suvislo alternativno rješenje, osim ako nije riječ o najobičnijoj političkoj trgovini. Postupio bih iz istih razloga jednako. I ovdje nije problem u Zdravku Mariću, s njim sam vrlo dobro surađivao, ali je činjenica da u niti jednom trenutku niti jedna Vlade ne smije postati taocem jednog čovjeka'. 

Hasanbegović je za N1 televiziju rekao kako su odluke o mandataru, Mariću i druge bile odluke stranačkih tijela.

- I u onom i u sadašnjem slučaju sam ostao u manjini. Zapravo sam smatrao da je pokušaj rušenja vlastite Vlade i prije i sada neracionalan i politički samoubilački potez - rekao je Hasanbegović. 

Idi na 24sata

Komentari 153

  • biberrr 15.05.2017.

    Hasanbegović je za klasu iznad svih naših politicara,nema mu ravnog na desnici. Treba osnovati svoju stranku sa Esih i Glasnovićem.

  • liliana 09.05.2017.

    Plenković će biti politički mrtav nakon svih ovih situacija.Pola biračkog tijela će izgubiti a vrlo mali broj dobiti.Slušam ljude oko sebe,tko god im je dao glas više neće.

  • mekinjac 09.05.2017.

    Hasaaneeee,daj nam koju reci o ustašama iz ercegovine i tzv erceg Bosne,zašto su razoružali tvoju bracu Muslimane koji su svi bili u HVO i strpali u logore Dretelj.....stidiš li se poradi toga,pece li te savjest?.

Komentiraj...
Vidi sve komentare