To je to što me zanima!

Haški tužitelj traži od 25 do 40 godina za šest Hrvata iz BiH

Za Brunu Stojića, Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića tužitelj traži 40 godina, za Valentina Ćorića 35 godina, a Berislava Pušića 25 godina zatvora
Vidi originalni članak

Haško tužiteljstvo zatražilo je u završnoj riječi da se šestorici političkih i vojnih čelnika bosanskih Hrvata optuženih za ratne zločine u BiH proglasi krivima i osudi na zatvorske kazne od 25 do 40 godina. 

Za premijera samoproglašene Herceg-Bosne Brunu Stojića i zapovjednike HVO-a generala Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića tužitelj traži 40 godina, za zapovjednika vojne policije HVO-a Valentina Ćorića 35 godina, a za šefa ureda za razmjenu zarobljenika Berislava Pušića 25 godina. 

Optuženi su za zločine protiv čovječnosti protiv Bošnjaka i drugih nehrvata na područjima BiH koje su htjeli pripojiti Hrvatskoj. Obrana će završnu riječ iznijeti sljedećeg tjedna, prenosi HRT.

>>>Izvorni tekst možete pročitati ovdje

Idi na 24sata

Komentari 146

  • slavic 13.02.2011.

    nažalost moj brat je poginuo u Srednjoj bosni !razumijem da je trebalo pomoči napačenom narodu ali smo se upletali u drugu državu a oni koji sada sjede su slušali naredbe iz Zagreba opče je poznato da je rat u Mostaru isceniran da postane Herceg bosna a to je bilo pogubno a Hrvati tamo kasnije nemaju od toga ništa i opet moraju živjeti zajedno a naši političari odu samo kad krenu izbori boli njih briga kako im je!

  • timica2 13.02.2011.

    filipI:Kao prvo nisam tmica ,nego bolje pročitaj. ja sam Timica2, drugo, ako ti možeš privatiti njegov komentar, ja ga ne mogu. iz čistog razloga jer nisam šovinista i rasista.Bez obzira na tragedije koji su pogodile moju obitelj u drugom svjetskom ratu i domovinskom također. Pet članova moje obitelji ubijeno je u istočnoj Slavoniji.Mislim da je i previše toga. a dotični lik proziva baš mene.

  • timica2 13.02.2011.

    filipI. taj komentar ne mogu prihvatiti zbog govora mržnje.Nitko meni ne će brojati krvna zrnca, a uz to i ponižavati.Pogrešna adresa , jer to se na mene ne odnosi.Tip je šovinista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare