To je to što me zanima!

HDSSB: 'Kosor je izdajica s predumišljajem i alibijem'

HDSSB-ovac Grubišić zaradio je opomenu jer je premijerku Kosor nazvao izdajicom, a SDP-ovac Zoran Vinković jer ju je nazvao 'ludom glavom'
Vidi originalni članak

Saborsku raspravu o nacrtu arbitražnog sporazuma sa Slovenijom obilježile su uvrede izrečene na račun premijerke Kosor. Boro Grubišić (HDSSB) kaže da je ovo prijedlog koji ponižava Hrvatsku.
- Gospođo Kosor, vi ste zapravo izdali Hrvatsku i to tako što ste obmanuli javnost i tvrdili da nema kontakta s otvorenim morem. Ovo je izdaja s predumišljajem i alibijem - ustvrdio je. Za omalovažavanje premijerke predsjedavajući Neven Mimica izrekao mu je opomenu, a Vladimir Šeks (HDZ) za izjavu kaže da je sramotna te napominje da se takvo što nikada u povijesti Sabora nije izreklo. Kaže da je ovim uvredama na račun premijerke zastupnik uvrijedio cijeli narod te podsjetio Mimicu da prema poslovniku zastupnik koji 'teško vrijeđa' može snositi i teže sankcije od opomene. Naime, poslovnik predviđa da saborska straža zastupnika koji iznese teške uvrede može udaljiti sa sjednice. Opomenu je zaradio i Zoran Vinković (SDP), jer je govoreći o arbitražnom sporazumu ustvrdio: "Ovo nije mučak nego tvornica smrdljivih jaja, jer samo luda glava može potpisati nešto što Hrvatsku vodi u nepoznato". Kosor je na skandaloznu uvredu HDSSB-ovca uzvratila.
- Nikada neću prihvatiti da oni koji pregovaraju i pokušavaju u ozračju poštovanja i uvažavanja braniti nacionalne interese budu proglašeni nacionalnim izdajnicima, a oni koji su osuđeni za ratne zločine i time nas osramotili, budu proglašeni narodnim herojima - rekla je Kosor. Premijerka je od zastupnika tražila potporu da potpiše arbitražni sporazum, a za to joj je dovoljna obična većina odnosno 39 od prisutnih 77 zastupnika.
- Ovime se Hrvatska ne odriče svog teritorija, već se dogovara o rješavanju spora pred arbitražnim sudom - izjavila je Kosor. Smatra da ovaj sporazum bolji od prvog Rehnovog prijedloga koji je bez buke prošao u Saboru i javnosti. Protiv sporazuma su se izjasnili IDS, SDP i HDSSB. Damir Kajin se pita tko je sastavio sporazum, Ljubljana, SAD ili EU.
- Hrvatska je klekla na koljena, a Slovenija nije spremna ni na najmanju gestu - rekao je Kajin. Uvjeren je da će Hrvatska na kraju izgubiti preko stotinu kvadratnih kilometara mora. Šef SDP-a Zoran Milanović smatra da se nema o čemu razgovarati dok Sabor i javnost ne saznaju tko je sve na listi arbitara i po kojim kriterijima se oni biraju. Dotaknuo se i teze premijerke da je ovaj sporazum bolji od prvog Rehnovog prijedloga.
- Hvala Bogu da Slovenci i Rehn vode o nama računa, hvala Bogu da oni znaju bolj nego mi sami, hvala Bogu da smo bili izgubljeni kao guske u magli 8. svibnja kad smo predložili da se prvi Rehnov prijedlog usvoji u Saboru- rekao je Milanović. UZ HDZ, sporazum su branili i koalicijski partneri.
- Ne idimo u Europu, ako mislimo da u Europskoj komisiji sjede ljudi koji žele zlo Hrvatskoj - izjavio je čelnik HSS-a Josip Friščić nakon kritika oporbe. HSLS-ovac Ivač Čehok kaže da 'ne bi volio da uđemo u EU kao guske u maglu, ali ni kao pokisli purani'.

KOSOR ŽELI PAHORU ZA ROĐENDAN PUNO ZDRAVLJA
Premijerka Kosor namjerava tijekom dana nazvati svog slovenskog kolegu Boruta Pahora i čestititi mu rođendan.
- Reći ću mu sretan rođendan, želim ti puno zdravlja prije svega - otkrila je Kosor.

ŠEKS: KRIV JE POMOĆNIK, JA NE MOGU BITI KRIV
Prozivajući zastupnike za raspravu Vladimir Šeks se zbunio i krivome dodijelio riječ. Uočivši pogrešku krivicu je svalio na svog pomoćnika, jer kaže 'ne mogu biti kriv ja'.

>>>ŠTO JE TO 'JUNCTION'?...

Idi na 24sata

Komentari 37

  • slama 03.11.2009.

    a jb..te meters@ kak francuzi ili englezi nisu ksenofobicni kad brane svoje?

  • only I 03.11.2009.

    1. Kad je preotela Vlast rekla je da nema namjeru predati Sloveniji ni pedalj Hrvatskog teritorija, tj, da ca nastaviti sa takvom politikom, koju je vjerovali ili ne Sanader vodio, zato je i otisao jer nije mogao vise izdrzati pritisak EU da se prodamo, sto znaci izdo nas je. Dakle ako se po bilo cemu Hrvatska mora oderic sog teritorija onda nas je Kosorka izdala , kao i EU. 2. ako je netko uvrijedio Kosorku nije uvrijedio Hrvatski narod, 100%. 3. po Kosorki je zlocin obrana domovine, jer kad se branim nebiram sredstva. 4. svemu je kriva EU politika, vidjet cete, mi smo davno prodani, daaaaaaaaaaaavnooooooooooo

  • revcipisko1 02.11.2009.

    tako nam i treba...jer kad su izbori na njih idu smo pemzići (HDZ), dijaspora (opet HDZ), i kojekakve udruge proizašle iz domovinskog rata (HDZ)...

Komentiraj...
Vidi sve komentare