To je to što me zanima!

HDZ bi sakrio kosture u ormar. Da se ne bi vidjelo kako je od Zagreba ostao samo goli kostur

Zagrebački HDZ poručio je gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću da "ostavi kosture u ormaru i bavi se Zagrebom". Ta izjava nečuvena je, koliko i tipična za stranku koja tradicionalno iza sebe ostavlja kosture.
Vidi originalni članak

Tako je bilo nakon smrti Franje Tuđmana. 

Država se praktički raspala, zavladali su korupcija i kriminal, ekonomija je bila u rasulu, nezaposlenost i životni standard probili su dno, po dolasku nove vlasti kosturi su počeli ispadati iz ormara u vidu koruptivnih investicija, financijskih malverzacija, zloupotrebe represivnog aparata i sveopće otimačine.

A HDZ je rušio SDP-ovu vlast na haškim optužnicama.

Tako je bilo i nakon odlaska Ive Sanadera.

Hrvatska je bila zarobljena korupcijskim aferama, višemilijunskim malverzacijama, klijentelizmom i kriminalom na najvišim razinama, financijska kriza probušila je financijski balon, a državni aparat bio premrežen interesnim grupacijama. Kosturi su doslovno ispadali iz svake ladice.

A HDZ je rušio novu vlast na ćirilici, braniteljskim privilegijama, spolnom odgoju.

Tako je i sada nakon odlaska Milana Bandića.

Držali ljestve

Zagreb se doslovno raspada, od vrha do dna, od nadzemlja do podzemlja, proračun je izbušen, novac je potrošen, mostovi i vodovodi propadaju, fasade otpadaju, a gradonačelnik Tomislav Tomašević upozorava da "financijski kosturi iz ormara i dalje stižu na naplatu".

A HDZ, koalicijski partner pokojnog gradonačelnika, poručuje novoj vlasti kako je "vrijeme da ostave kosture u ormaru".

HDZ nije želio raščišćavati ostatke Tuđmanove autokratske, destruktivne vladavine, okretao je glavu od ostataka Sanaderove korupcije, a sada želi potrpati u ormar sve kosture koje je proizveo u savezu s Bandićem.

Dok je objeručke držao ljestve bivšem gradonačelniku.

Ivana Kekin iz Nove ljevice ocijenila je ovu izjavu zagrebačkog HDZ-a i njegova predsjednika Mislava Hermana o "kosturima u ormaru" kao besramnu. A zapravo je posve tipična. Koliko god nečuvena bila.

Skrivanje kriminala

Nečuvena zato što guranje kostura u ormar znači skrivanje kriminala i korupcije, malverzacija i makinacija, kao i sveopće neodgovornosti koje su dovele Zagreb u ovo stanje poluraspada na svim razinama, do fasada do financija.

Tim više jer su ti kosturi naguravani u taj ormar godinama, a HDZ sada zamjera novoj vlasti da se na njih vadi nakon samo stotinu dana vladavine. 

A to je i toliko tipično za HDZ. 

Nakon Tuđmana HDZ je pritiskao i rušio novu vlast zato što je vadila kosture iz ormara, istodobno skretao pozornosti javnosti s korupcije i kriminala na ideološke i svjetonazorske teme, baš kao što je to činio i nakon odlaska Sanaderova i Kosoričina HDZ-a. 

Ostao kostur

Sada zagrebački HDZ zamjera Tomaševiću da se bavi kosturima iz ormara umjesto da se "bavi Zagrebom". Kao da od Zagreba nakon koalicije HDZ-a i Bandića nije ostao tek kostur.

I još bolje, Mislav Herman se ismijava i ruga SDP-ovoj vladi koja se "pola mandata bavila kosturima i čistim startom i najavljivala je reforme koje se nikad nisu dogodile". Velikim dijelom i zato što ih je HDZ opstruirao, izazivajući državni udar s obiteljašima, stožerašima i šatorašima.

HDZ često posjeća na piromana koji se ruga spasiteljima zato što paljevinu nisu podigli iz pepela.

Neodgovorni populizam

"Plakanje nad kosturima iz ormara već gotovo 150 dana je smiješno, neodgovorno i populistički", kazao je Herman. Čija stranka je potpisivala neodgovornu i populističku vladavinu Milana Bandića.

HDZ je na koncu uspio srušiti vlast koja se hrvala s Tuđmanovim kosturima iz ormara, da bi potom ostavio nove. Uspio je srušiti i vlast koja se obračunavala sa Sanaderovim kosturima iz ormara, da bi sada već ostavljao nove.

A računa s tim da će srušiti i novu vlast u Zagrebu kojoj Bandićevi kosturi ispadaju doslovno iz podzemlja. Onog metaforičkog, ali i onog pravog, kroz puknuća cijevi i gradskih poplava.

HDZ godinama pokušava sakriti svoje kosture duboko u ormar. Da se ne vidi kako je Hrvatsku i Zagreb oglodao do kostiju.

Idi na 24sata

Komentari 149

  • ZLATKO FILIPOVIĆ 05.11.2021.

    HDZ DRP ORGANIZACIJA, OD Hermana mama isto voli izgleda drpisati ali šute o tome

  • 05.10.2021.

    Ono što ste birali to ste i dobili!

  • komparator 02.10.2021.

    Zadnji Adam nek povuče vodu ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare