To je to što me zanima!

'HDZ je doživio očekivani pad, a uspjeh SDP-a je slučajnost'

Profesor sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti Berto Šalaj analizira rezultate EU izbora na kojima su se HDZ i SDP izjednačili po broju mandata. Kakve promjene to donosi u hrvatsku politiku?
Vidi originalni članak

Profesor s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu Berto Šalaj bio je gost u studiju 24sata. Analiziramo rezultate izbora na kojima su HDZ i SDP osvojili po četiri mandata, dok su Suverenisti, Mislav Kolakušić, Živi zid i Amsterdamska koalicija osvojili po jedan. HDZ je prošao lošije nego su očekivali, a Šalaj drži da je pad potpore birača ipak očekivan. SDP-ov uspjeh smatra slučajnim.

Kako će izgledati politička scena nakon izbora? Koju su poruku poslali birači ovim izborima? Hoće li Andreja Plenkovića rušiti desna struja? Zašto su se birači lijevog centra i ljevice ipak okrenuli SDP-u, a ne manjim strankama?

Što znači uspjeh desnice i može li Mislav Kolakušić na krilima ove potpore postati predsjednik Republike i ostvariti uspjeh na parlamentarnim izborima? Je li prošlo vrijeme Mosta koji nije osvojio mandat, a Živi zid će i dalje kopnjeti? Kako će izgledati EU nakon ovih izbora?

To su samo neke od tema o kojima smo razgovarali sa Šalajem. 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • anaivah 29.05.2019.

    Možda je Pamela, možda je labud, možda je Crkva, a možda i birači??? Eureka! Krivo je more!

  • Antares777 27.05.2019.

    nije to slučajnost, nego kvaliteta SDP parlamentaraca koji su radili svoj posao u EU parlamentu od Gđe Borzan.... to nema veze s Berom... nego kvalitetom rada spd Eu parlamentaraca u tom tijelu

  • mibu 27.05.2019.

    Kakva veleumna izjava, samo da mi je znati od kud ti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare