To je to što me zanima!

HDZ: Josipović je oslobađanje Šešelja komentirao preblago

Ogorčeni smo puštanjem Vojislava Šešelja iz Haaškog zatvora. Smatraju kako su puštanjem četničke vojvode udarene njegove žrtve. Traže službeno očitovanje Srbije
Vidi originalni članak

Ogorčeni smo puštanjem Vojislava Šešelja iz Haaškog zatvora. Argument je bila bolest, ali očito je da ga ta bolest nije spriječila u političkom djelovanju, rekao je Gordan Jandroković na konferenciji za medije koju je u Saboru sazvao Klub zastupnika HDZ-a. 

Smatraju kako su puštanjem četničke vojvode udarene njegove žrtve te da je neprepoznata opasnost moguće destabilizacije političkih prilika u Hrvatskoj i nama susjednoj regiji. Naime, Jandroković je zamolio i medije da o Hrvatskoj više ne govore kao o zemlji te regije, zemlji zapadnog Balkana.

- Hrvatska je članica EU i više ne pripada toj regiji - rekao je.

Nadalje, HDZ-ovci su poručili kako očekuju službenu reakciju Srbije.

- Da kažu da 'Velika Srbija' nije njihova politika te da osude ovo što radi Vojislav Šešelj - rekao je Jandroković te dodao kako njegovi stranački kolege nisu zadovoljni ni mlakom reakcijom hrvatske vlasti.

- Osim izjavama, trebali su reagirati službenim priopćenjem. Hrvatska je bila žrtva i kao takva prva mora dignuti glas - smatraju u HDZ-u.

Kritizirali Josipovića

Kritizirali su i izjavu predsjednika Ive Josipovića.

- Izrazio je žaljenje. To je izrazito blago i neutralno - rekao je Jandroković te podsjetio kako je predsjednik u parlamentu Izraela govorio o postojanju ustaške zmije u Hrvatskoj.

- Tu zmiju nitko osim njega nije vidio. A sad kad se veliča 'Velika Srbija', politika koja je dovela do tisuća prognanih, njemu je to žalosno. Očekivali smo više - zaključio je.

Nema bezuvjetne potpore Srbiji

Komentirao je i izjavu ministra pravosuđa Orsata Miljenića koji je dao do znanja kako će Hrvatska izručenjima uvjetovati ulazak Srbije u EU. 

- Takav stav je trebao doći puno ranije. On je iznuđen. To je nešto o čemu smo mi pričali - nema bezuvjetne potpore Srbiji - rekao je Jandroković.

Idi na 24sata

Komentari 93

  • ajmemeniaivami 15.11.2014.

    a kada ste locirali,uhitili i izrucili sto onda rekoste.ma da imas iti malo obraza nebi iz kuce izisao ili bi odselio na neki nenaseljeni dio sibira.sve ste izdali sve ste rasprodali i imate hrabrosti dan danas pametovati.pa imate li obraza?

  • vferari 15.11.2014.

    Predsjednik je komentirao upravo onako kako je trebalo.Neomože on napadati tako kako to može u opoziviji Karamarko i njegovi puleni.U svakoj situaciji svaka ishitrenost sa izjavama na vrhu države može biti štetna i obiti se o glavu.Srbijanska vlada se nije očitovala o Šešeljvim ambicijama velike srbije i dok to ne učini nikakve poteze netreba vlada ni predsjednik poduzimati.

  • liliana 14.11.2014.

    Ma Šešelj je nebitan.Ni ja ne bih reagirala.Može on sada blebetat šta hoće.Dobro da su ga pustili,bar će izbrbljat sve o Nikoliću i Vučiću.Mene više brinu oni poljupci naših političara sa dotičnom dvojicom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare