To je to što me zanima!

HDZ: Nećemo dozvoliti da SDP zaustavi put u Europsku uniju

Andrija Hebrang smatra da se SDP boji istraga 'koje su počele i koje će zahvatiti i članove SDP-a'. Kaže kako je njihova eurofobija opasna za za ulazak u Uniju
Vidi originalni članak

Eurofobija koja raste u SDP-u postaje opasna i može ugroziti ostatak puta Hrvatske prema EU, ustvrdio je Andrija Hebrang (HDZ) reagirajući na izjavu riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela koji je ustvrdio da bi na dvije godine trebalo odgoditi ulazak naše zemlje u EU. Hebrang smatra da je razlog za ovakvo ponašanje strah SDP-a od svih istraga 'koje su počele i koje će zahvatiti i članove SDP-a'.

- HDZ neće dopustiti SDP-u da zaustavi put Hrvatske prema Europi i neće dozvoliti da zaustavi put Hrvatske prema pravnoj državi u kojoj su korupcija i kriminal iza nas - rekao je Hebrang. Njegov stranački kolega Branko Bačić obrušio se na izjavu Vesne Pusić, šefice Nacionalnog odbora za praćenje pregovora koja je ustvrdila da je vladino davanje jamstva brodogradilištu 3. maj - zločin. Smatra da je takva izjava nedopustiva i politikantska.

- Zločin ne može biti nešto što nije u suprotnosti sa zakonom. Vlada je davanjem avansnih jamstava osigurala posao za 3.000 škverana, omogućila je mirno restrukturiranje i privatizaciju brodogradilišta - rekao je Bačić.

Opačić: SDP je otvorio put Hrvatskoj u Uniju

Na napade iz HDZ-a i optužbe za eurofobiju odgovorila je Milanka Opačić (SDP). Ustvrdila je da bi za HDZ bilo bolje da se bavi problemima građana ove zemlje nego što se bavi SDP-om. Podsjetila da je njezina stranka otvorila put Hrvatske prema EU i započela pregovore.

- Govoriti o tome da smo mi eurofobi stvarno govori samo o tome da su gospođa Kosor i HDZ izgubili kompas - rekla je Opačić. Od premijerke je zatražila da građanima otvoreno kaže što se do sada u pregovorima sve potpisalo prilikom zatvaranja pojedinih poglavlja. Napomenula je da građani to moraju znati ako se želi da na referendumu daju svoj glas za ulazak u EU.


Idi na 24sata

Komentari 37

  • grobnik91 04.11.2010.

    ne radi se o zaustavljanju.Mi smo odavno u rikvercu

  • aster blistok 04.11.2010.

    Od ove Prikaze dobijam vjetrove.Fuj

  • Darkman 04.11.2010.

    De maknite više ove bu..le sa neta, svaki put mi pokvare dan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare