To je to što me zanima!

HDZ-ov načelnik izgubio je izbore, odbija predati vlast

Sada već bivši načelnik općine Donji Kukuruzari, Stipe Šapina, razvlači s primopredajom vlasti, što ljuti novog SDP-ova načelnika, Ivu Blažanovića
Vidi originalni članak

Načelnik općine Donji Kukuruzari, HDZ-ovac Stipe Šapina, odbija predati vlast jer mora "napraviti izvješće o primopredaji". Odbijanje primopredaje vlasti tumačio je zakonskim rokom od 8 dana nakon odbijanja njegova prigovora, te obećao kako će u četvrtak predati dužnost sa cijelom dokumentacijom. Novi načelnik, SDP-ov Ivo Blažanović, tvrdi da je Šapina od prvoga kruga imao vremena pripremiti dokumente za primopredaju. Ispred zgrade općine okupili su se članovi pobjedničke koalicije i oba načelnika, a u jednom trenutku došla je i policija. Svađali su se i u zgradi općine. Šapina je Blažanovića okrivio da ne živi u Kukuruzarima nego je prijavljen samo fiktivno, a da je 2004. otišao u Bosnu i tamo na izborima u Republici srpskoj bio na listi ratnog zločinca. Policajci su im rekli da oni tu ne mogu napraviti ništa te da se obje strane suzdrže od narušavanja javnog reda i mira. Novi načelnik odlučio je sjediti u zgradi općine sve do primopredaje vlasti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • malenozlo 03.06.2009.

    Hu hokoš bokoš prdne kokoš, veli Baja, koliko si pokrao jaja...

  • nixxx 02.06.2009.

    Jel ima netko u ovoj državi tko koristi legalne pravne mogućnosti, a ne samo hrpa idiota koji se znaju tući i svađati.!?

  • nikofre 02.06.2009.

    Mora Šapina izfrizirati dokumentaciju...kojega je vraga do sada čekao, pa imao je vrimena srediti stvariili si nije htio priznati da će izbore izgubiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare