To je to što me zanima!

HDZ-ov zastupnik lažirao troškove u putnom nalogu

Krešo Filipović, bivši pomoćnik ministra Petra Čobankovića, je iz saborske blagajne podigao 13.512 kuna. na kraju je novac vratio u blagajnu
Vidi originalni članak

Lopov nisam niti sam lažirao putne naloge. Nisam znao kako se obračunavaju putni troškovi i prošle godine sam za dolazak na sjednice Sabora službenim automobilom naplatio 13.500 kuna. To me mučilo, pa sam iz moralnih razloga novac vratio, ispričao nam je HDZ-ov zastupnik Krešo Filipović. Bivši pomoćnik ministra Petra Čobankovića tvrdi da ga na ovaj potez nije natjerao strah da će završiti kao SDP-ovac Zoran Vinković.
- Nisam uhvaćen, za razliku od Vinkovića, nego sam shvatio da nije u redu što sam novac uzeo pa sam ga vratio - rekao je.   
Naime, SDP-ovac Vinković protupravno je  iz saborske blagajne naplatio 17.000 kuna putnih troškova. Nakon što je otkriven, iako je vratio novac, Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa kaznilo ga je s 10.000 kuna.
U Saboru su nam potvrdili da će se slučajem Filipović pozabaviti navedeno povjerenstvo, ali i napominju da je HDZ-ov zastupnik novac u blagajnu vratio u prosincu 2008. godine, odnosno tri mjeseca prije slučaja Vinković.  
Predsjednik Kluba HDZ-a Andrija Hebrang o ovom slučaju, kaže, ne zna ništa. Načelno napominje da saborski zastupnici svojim primjerom moraju pokazati da poštuju zakon, kao i da sve koji ga krše, bez obzira na stranački predznak, treba sankcionirati.
- Ako je Filipović to napravio namjerno, tada ga treba sankcionirati, ali poznavajući kolegu, smatram da to nije bila namjera - izjavio je.
Zastupnici imaju pravo od Sabora tražiti naknadu troškova ako na sjednice putuju vlastitim automobilom. To što Krešo Filipović nije poznavao propise ne bi mu trebalo
biti opravdanje jer se o svemu mogao
raspitati u Tajništvu Sabora.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_38835 09.11.2009.

    Nije mi jasno - ja za putne troškove dobijem 500 kn i putujem svaki dan na posao 120 km (to ispada 6.000 kn godišnje), a on 13 i nešto - pa odakle onda on putuje kad su mu toliki troškovi?

  • svi_smo_doma 09.11.2009.

    Sirotan nije znao kako se obračunavaju putni troškovi, dajte mu zaposlite jednog računovođu i jednu tajnicu da mu bude lakše...

  • TiRa 09.11.2009.

    Ha ha ha ha ha !!! i još jednom ha. Pa Vi novinari, zar ste spali na to da ovakve stvari pišete. Led se treba topiti od vrha a ne od dna. Pa covik je vidio sta se oko njega radi i nikom nista, pa naravno da je pomislio idem probat pa sta bude !:?! Trebalo bi ga stavit na robiju jedno 10godina u samicu da nebi slučajno nekog otkuco. Ko ovaj Polančec. Pa to govno odjednom sve zna, treba mu Bajić ponuditi potpuno oslobođenje svih optužbi ako pristane biti zaštićeni svjedok. U tom slućaju će u Hrvatskoj zatvori biti nakrcani a državu neće imati ko voditi jer će sva bagra završiti iza rešetaka,.......Jeb..š mi sve ak neodem živit u Sloveniju, pih...!

Komentiraj...
Vidi sve komentare