To je to što me zanima!

HDZ-ovac priznao da ima fiktivno prebivalište u RH

Ivo Andrić otkrio je kako se prijavio da živi u Županji da bi mogao primati plaću i zdravstveno osiguranje. HDZ-ovac Andrić zapravo živi u BiH
Vidi originalni članak

Zastupnik Ivo Andrić (HDZ), koji je izabran u Sabor na listi za dijasporu i živi u BiH, priznao je da je on jedan od mnogih koji imaju fiktivno prebivalište u Hrvatskoj. Na sjednici odbora za Hrvate izvan Hrvatske otkrio je da se prijavio u Županji na adresi na kojoj nikada nije bio.
- Da bi mogao primati plaću, imati zdravstveno osiguranje prijavio sam se u Županji u ulici Hanibala Lucića, ali ne znam gdje je ta ulica – kazao je. Na odboru je bilo riječi o novom Zakonu o prebivalištu kojim Vlada namjerava ukinuti praksu da hrvatski državljani imaju prebivalište u Hrvatskoj i nekoj drugoj državi. Zanima ga i što će biti s njim nakon što se zakon usvoji. Navodno i njegov kolega Ivan Bagarić (HDZ) ima prebivalište u Splitu, a živi u BiH.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • angie77 11.02.2010.

    otarnik pa podijeli to malo i hvatskom narodu,oni su ti i onako to dali...JADAN KAD NE ZNAS DI CES...bas mi te zao

  • angie77 11.02.2010.

    muz i ja i djeca naravno rođeni u hrvatskoj,živimo kao podstanari,gazda nas nece prijaviti pa smo prijavljeni na adresi moje mame gdje smo nekad i stanovali ali se nismo odjavili, da ne duljim pricu dosla je plava kuverta moja stara nije htjela potpisat i za par dana moj muz zavrsi na sudu jer ne zivi na navedenoj adresi...hocu reci za nas male i nebitne ljude to se rijesava u roku par dana a ostalima treba sabor odluciti sto s njima

  • otarnik 11.02.2010.

    U Splitu u mejama imam kuću i tu sam prijavljen.Ostala mi je od pok oca kuća u Imotskom tu sam l rođen.Imam kuću na Kupresu koju sam izgradio prije rata od tamo mi je supruga.Kuću na Braču sam naslijedio od pok matere ona je bila jedinica kod dida .Pokojna teta oćeva sestra mi je ostavila stan u ilici u Zagrebu.Stalno seljakam zavisi od godišnjeg doba zima lito.Sad se ja pitam što sam i di prijavit boravište jer otkud ja znam di ću boraviti idući misec.Uz to imam i Bosanske dokumente.

Komentiraj...
Vidi sve komentare