To je to što me zanima!

HDZ-ovci ignoriraju novog čelnika države Josipovića?

Predsjednika države nitko iz HDZ-a nije pozvao na otvorenje Muzeja krapinskih neandertalaca, ali nakon medijskih upita poziv je ipak stigao u Ured
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović do podneva nije bio pozvan na otvaranje Muzeja krapinskih neandertalaca u Krapini, gdje su na vlasti HDZ-ovci. To su nam ujutro potvrdili iz Ureda predsjednika.
- Ne mogu sad razgovarati. Poziv smo poslali, no nismo dobili službenu obavijest... - kratko i uzrujano nam je prokomentirala Vlasta Krklec, voditeljica muzeja, te brzo spustila slušalicu. Ubrzo nakon tog poziva javili su se iz Ureda predsjednika da su upravo zaprimili poziv. Političke “igre bez granica” između SDP-a i HDZ-a, ovim potezom vladajućih, očito su se nastavile u novom tonu. Naime, špekulira se da razlog pokušaja ignoriranja Josipovića leži u neslaganju premijerke s njegovim gospodarskim savjetničkim timom. Jadranka Kosor otvoreno je spomenuti tim kritizirala prije nekoliko dana: “Vlada vodi gospodarsku politiku, mi imamo Ministarstvo gospodarstva i paralelno ministarstvo ne dolazi u obzir”. Na otvorenje muzeja, u koji je do sada uloženo 12 milijuna kuna, godinama se čekalo. Za razliku od predsjednika, drugim najvišim državnim dužnosnicima, poput premijerke Jadranke Kosor i ministra kulture Bože Biškupića, pozivnice za otvorenje nisu kasnile.
- Očito je riječ o jednom detalju koji je posljedica neslaganja oko dupliranja savjetničke Vlade. Već na početku je narušen kohabitacijski odnos. No, kako Vladi treba 100 dana za prilagodbu, toliko treba i predsjedniku Josipoviću. Stoga ga ne treba odmah na početku kritizirati - rekao je politolog Anđelko Milardović.

BESPLATNO U MUZUJE NEANDERTALACA
Nakon dugo iščekivanja Muzej krapinskih neandertalaca otvara svoja vrata. U subotu u 12 sati svečano će ga otvoriti premijerka Jadranka Kosor. U nedjelju  14-16 sati bit će besplatan ulaz za građanstvo. Muzej neandertalaca najmoderniji je takav muzej u Hrvatskoj i Europi.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • žika 25.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Molim pisati malim slovima***Admin

  • sapunar 25.02.2010.

    Jadranka je ista Sanader,Tuđman,Bebić.Jedina razlika je u odijelu i neprirodnom i iritiračujem,neiskrenom smijanju

  • komentatorv3 25.02.2010.

    ko uopće šljivi tu ceremonijalnu figuru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare