To je to što me zanima!

HDZ-ovi članovi nisu došli na sjednicu Vijeća ministara BiH

Predsjedatelju Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, koji je i zakazao sjdnicu, preostalo je samo da je otkaže nakon što se nitko od tri hrvatska ministra nije pojavio u dvorani za sastanke.
Vidi originalni članak

Održavanje redovite sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, najavljene za četvrtak u Sarajevu, moralo je biti otkazano jer se ministri iz reda HDZ BiH nisu pojavili, a lokalni mediji u BiH ocijenili su kako je to dokaz blokade vlasti u državi koju je najavio predsjednik HDZ-a Dragan Čović nakon što je na općim izborima održanim 7. listopada pretrpio poraz od Željka Komšića u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

Predsjedatelju Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, koji je i zakazao sjednicu, preostalo je samo da je otkaže nakon što se nitko od tri hrvatska ministra nije pojavio u dvorani za sastanke.

"Razlog otkazivanja je nedolazak HDZ-ovih ministara", kazao je novinarima ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Prema poslovniku o radu Vijeće ministara BiH može donositi odluke samo ukoliko je sjednicama nazočna najmanje polovica ministara, pri čemu moraju biti prisutna najmanje dva iz reda svakog konstitutivnog naroda.

HDZ BiH u aktualnom sazivu Vijeća ministara, koje djeluje u tehničkom mandatu dok se ne uspostavi novo, ima tri ministra. To su ministar financija Vjekoslav Bevanda, ministrica obrane Marina Pendeš i ministar pravosuđa Josip Grubeša.

Njih troje nisu se pojavili ni na sjednici koja je bila zakazana za prošli tjedan, no nisu ponudili nikakvo objašnjenje za nedolazak.

U bosanskohercegovačkom izdanju "Večernjeg lista" uoči sjednice u četvrtak su objavili kako ona neće biti održana "zbog višemjesečnih prijevara, manipulacija i otvorenog kršenja dogovora SDA-ovih partnera u vlasti”.

Lider HDZ BiH Čović ranije je kazao kako dogovor o izmjenama izbornog zakona, kojim bi se osiguralo da ubuduće jedan narod neće drugome birati predstavnike u vlasti, ostaje preduvjet svih postizbornih kombinatorika, uključujući su pregovore o uspostavi nove izvršne vlasti na razini države i Federacije BiH. 
 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • Mato Treger 19.10.2018.

    Neki dan pričaju ova dva bošnjačka člana Komšić i Džaferović, sa Dodikom o ulasku u EU... Sva trojica ušli bi odmah da se može.... Valja napomenuti da BiH najvećim dijelom graniči sa Hrvatskom pa sa Srbijom a i jednim malim djelom sa Crnom gorom.... Neki dan Komšić prijeti tužbom prema Hrvatskoj a i spominju kako će priznati Kosovo... Pa trebalo bi te političke laike priupitati kako i kada misle ući u EU ako se planiraju sporiti sa susjedima.........

  • banirana 19.10.2018.

    - Hrvatski predstavnici su trebali pozvati Hrvate da bojkotiraju izbore i da tako pokažemo da ne prihvaćamo izborni zakon koji je ustavni sud ocijenio kao neustavan dakle nezakonit – Srbi imaju drčnog Dodika a muslimani drčnog Erdogana a Hrvati maju samo nelustriranu maćehu Hrvatsku i Plenkovićeve i Kolindine plašljive tolerantne anemične beživotne floskule – njima treba objasniti da ne samo da se imaju pravo miješati nego dapače da i m je to upravo obveza i dužnost boriti se za pravo Hrvata u BiH – tri naroda a samo dva entiteta – baš svatko zna da to dejtonovsko čudovište ne može opstati i da će se raspasti sigurnije nego pokojna Šugoslavijetina – Komšić nije Hrvat nego antihrvat unitarist iskompleksirani Jugoslaven pokojnog identiteta – bolešćina je to iracionalna i emocionalna patologija – bošnjak je nešto izmišljeno kao i Jugoslaven – mi smo preživjeli stoljeća turskog zuluma pa jugokomunističku iluziju pa ćemo preživjeti i ovaj najnoviji poganizam – neće nas rastopiti u bošnjačkom loncu i skuriti u rezervat oni koji su došli poslije nas- ostat ćemo ono što jesmo – Hrvati i svoji na svome

  • 18.10.2018.

    Cestitke g. Komsicu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare