To je to što me zanima!

HDZ pao u javnosti: 'Plenković će nam vratiti naš stari rejting'

Nakon pada Vlade i Karamarkove ostavke HDZ uživa potporu svega 21,5% birača. To je manje nego 2011. kad su izgubili izbore. U stranci vjeruju da to nije zabrinjavajuće
Vidi originalni članak

Pozitivno je to što SDP nije puno narastao. Mi smo pali jer su naši birači razočarani i povukli su se. Većina misli da će se to vratiti izborom Plenkovića, govore nam u HDZ-u osvrćući se na rezultate zadnjih anketa. 

Prema njima, HDZ je u samo mjesec dana, nakon pada Vlade i ostavke Tomislava Karamarka, pao više od sedam posto. Podupire ih 21,5 posto birača, manje nego 2011. godine kad su izgubili parlamentarne izbore. U stranci vjeruju da to nije zabrinjavajuće. 

- Izborom Andreja Plenkovića na mjesto predsjednika vratit ćemo sedam-osam posto, plus kampanja koju će on voditi za parlamentarne izbore. Bitno je da u kampanji budu novi ljudi, jer mi jedini imamo priliku pokazati novo lice. Most i SDP izlaze. Mi smo u novom sastavu - govori sugovornik iz HDZ-a.

Navodi kako je važno da se Plenković uspije othrvati starim stranačkim kadrovima, koji bi negativno utjecali na rezultat HDZ-a na izborima u rujnu. 

- Apel predsjedništva je i da unutarstranačka kampanja bude korektna, da se ne ide ispod pojasa - dodaje nam.

Od utrke za čelno mjesto u HDZ-u, iako je prikupio preko 5000 potpisa, odustao je Darko Milinovića, koji je o svemu razgovarao s Plenkovićem. 

- Obojica se zalažemo da HDZ bude čvrsta stranka desnog centra lišena radikalizama. Andrej mora već sutra preuzeti inicijativu za razgovor s novim koalicijskim partnerima. Nema vremena da se iscrpljujemo u unutarstranačkoj bitki - rekao je Milinović i ponovio kako HDZ mora učiniti sve da spriječi povratak SDP-a na vlast. Ivana Maletić odlučila je ne sudjelovati u unutarstranačkoj borbi.

Bojan Glavašević (SDP) na Twitteru se narugao HDZ-u. 

- Ekipa, vi ako do izbora prijeđete naš trenutačni rejting po Ipsosu, imate pivu od mene, može? - napisao je Glavašević. SDP-u je rejting 30,9 posto.

 

Idi na 24sata

Komentari 245

  • 30.06.2016.

    hdz nikad vise -sit je narod lopova i lazi

  • perobao 30.06.2016.

    A tko to jos vjeruje anketama provedenim po sumama i gorama???

  • Milogled Bluff 30.06.2016.

    Ak ne rastjera ovu karamarkovu bratiju prije izbora i ne postavi normalne ljude, nema nikakve šanse za to jer birači ipak nisu tak mutavi (barem ne većina...). Mislim da se adezejci previše nadaju a Plenković im je zadnja slamčica spasa, sad kad su usr.li i šefa i stanicu. Jadni li ste...jadni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare