To je to što me zanima!

HDZ raste, SDP pada: Pala je i podrška smjeru kojim ide Vlada

Da su izbori danas, HDZ bi dobio 32,5 posto glasova, a SDP 24,7 posto. CRO Demoskop istraživanje pokazuje pad podrške smjeru u kojem ide država.
Vidi originalni članak

Najnovije CRO Demoskop istraživanje za siječanj pokazuje kako HDZ-u raste podrška, dok SDP-u pada, a vidljiv je i pad podrške smjeru u kojem ide Vlada Andreja Plenkovića. 

Da su izbori danas, HDZ bi dobio 32,5 posto glasova (u prosincu 31,3), a SDP bi imao 24,7 posto (u prosincu 25,2) glasova. Minimalni rast bilježi i Most s 8,8 posto, a iza njih slijedi Živi zid (4,7). HNS je peti sa 3,5 posto glasova, dok HSS ima 2,1 posto podrške, piše N1.

Premijer Andrej Plenković je i najpozitivniji političar s 23,9 posto, a iza njega je Kolinda Grabar Kitarović sa 13 posto. Čvrsto treće mjesto drži 'Nitko' (niti jedan političar kao odgovor) s 12,9 posto. SDP-ov novi čelnik, Davor Bernardić, na ovoj je ljestvici četvrti sa 7,3 posto pozitivnog doživljaja građana. Iza njega je Anka Mrak Taritaš sa 7 posto.

Istraživanje je pokazalo i pad podrške smjeru u kojem ide zemlja, koji sada podupire 27,8 posto građana, dok je u prosincu to bilo 32,3 posto. Usporedbe radi, u trećem mjesecu rada Milanovićeve vlade podrška je bila na 44,1 posto. Isto tako, 60,1 posto građana misli da Hrvatska ide u krivom smjeru, a prije mjesec dana je takav stav imalo pet posto građana manje. 

Građani su u istraživanju davali ocjenu Vladi, a ona je dobila najslabiju trojku, odnosno prosječnu ocjenu 2,60. 

Idi na 24sata

Komentari 523

  • kormilar 07.01.2017.

    Izgleda da kritična masa hrvatskog naroda želi da ga vodi HDZ, pa makar i u provaliju!

  • ludizoki 07.01.2017.

    Tek će se početi raskrinkavajući partijski lopovluk pa će ići još niže

  • bajica1009 07.01.2017.

    Evo što imamo dva nespojiva unuk ustaškog pukovnika i komunjarskog sina zadovoljni i puni sebe jer vlast je njihova, naravno sramota su ovu zemlju i jedan i drugi. Njihova suradnja ništa dobrog neće donijeti ovoj zemlji u konačnici ali vrijeme će sve pokazati samo na našu štetu nažalost.

Komentiraj...
Vidi sve komentare