To je to što me zanima!

HDZ: To je bila provokacija, Hrvatskoj podvaljuju nacizam

Ogranak HDZ-a iz Splita pozvao je institucije da odrade svoj posao i što prije nađu počinitelje s Poljuda. Aktualnu vlast optužuju za izazivanje i širenje straha i panike
Vidi originalni članak

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a i Ante Sanader, predsjednik županijskog ogranka te stranke, u nedjelju u 12 sati javno su se zapitali zašto nisu otkriveni provokatori s Poljuda, ni 17 dana od iscrtavanja svastike. Osim apeliranja da se počinitelji pronađu, splitski HDZ-ovci iskoristili su priliku kako bi iskritizirali aktualnu Vladu koja slučaj koristi za "izazivanje straha i panike". 

- Ovaj sramotni čin nije posljedica postojanja nacizma u Hrvatskoj nego o jednom od dva oblika provokacije. Ili je riječ o neodgovornim delikventima ili provokatorima koji Hrvatskoj žele podvaliti nacizam. Ovaj čin podsjeća na djelovanje 'Labradorske skupine' s početka devedesetih kada su se minirala židovska groblja s ciljem proizvodnje nepostojećeg fašizma, kompromitirajući tadašnju mladu Hrvatsku – kazao je Škorić dodajući kako ovoj vlasti očito odgovara da se počinitelji ne pronađu jer bi tada bile srušene brojne promašene i neprimjerene izjave državnika koji ovaj slučaj zloupotrebljavaju za stvaranje sukoba, podjela i obračune s oporbom.

- Ranko Ostojić i Vesna Pusić su upravo to napravili. Nije im palo na pamet razmisliti o svojoj odgovornost za ovakav slučaj. Žarko Puhovski je rekao, citiram, kako SDP može dobiti izbore samo izazivanjem straha i moralne panike i to je jedini način da ostane na vlasti jer Milanović nema ekonomskih poteza koji bi im mogao pomoći osim sukoba ideologija – rekao je Škorić dodajući kako Ostojić ne pokazuje sposobnost vođenja svog resora. 

- SOA je potvrdila kako nema radikalnih desničarskih pokreta, ali ima jačanja četničkih ideologija – rekao je Škorić na što je Ante Sanader dodao kako Milanovićeva Vlada o tome šuti. 

- Nije normalno da se 17 dana ne zna tko je krivac. Naša želja je da se ovaj slučaj rasvijetli jer reprezentacija je ponos Hrvatske. Želimo skinuti ljagu i sa Splita i Hrvatske. Pozivamo aktualnu vlast da prestanu s podjelama 'mi ili oni', podjele ne želimo, moramo se usmjeriti na gospodarska pitanja – kazao je Sanader.  

Nije želio govoriti o HNS-u, u kojem od 17 članova, njih 11 ima člansku iskaznicu HDZ-a, govoreći kako i u njegovoj vatrogasnoj zajednici ima članova raznih stranaka. 

- HDZ nije izabrao ljude u nogometni savez – kazao je Sanader dodajući kako će na ovu temu u budućnosti stalno sazivati konferencije za tisak, dok se slučaj ne riješi.  

Idi na 24sata

Komentari 229

  • patagonija1 15.07.2015.

    gospon sa slike..meni se ipak cini da nama nitko ne podvaljuje nacizam. malo se okreni oko sebe.

  • jorgovanjorgovan 30.06.2015.

    NLO viden , marsovci su to ucinili zemljani nemaju veze s tim

  • fenix77 29.06.2015.

    Vidi minusa u kratkom periodu. Vratili se trudbenici i HDZ uhljebi iz državnih službi sa spojenih vikenda i praznika. Idemo dalje, nastavviiiii.

Komentiraj...
Vidi sve komentare