To je to što me zanima!

Hebrang spava na desnoj strani, savjest mu je čista

Cijenimo mišljenje crkve, ali idemo putem koji nas vodi u Europsku uniju. Nismo u nikakvom sukobu s Kaptolom, kazao je danas Andrija Hebrang
Vidi originalni članak

Svojim glasovanjem nisam pokazala da mi je Crkva važnija od HDZ-a. Pokazala sam da sam najdosljednija zastupnica u Saboru i postupila sam isključivo prema savjesti, koja mi je bitnija od onog što političari govore da im je bitno. Osim toga, i u vladajućoj koaliciji glasovala sam protiv nuklearke Krško, komentirala je HSS-ova Marijana Petir. I dok su svi njeni kolege iz HSS-a podržali Zakon o suzbijanju diskriminacije, Petir je jedina glasovala protiv. Zakon smatra lošim, nedorađenim i neprovedivim. Kazala je kako je žalosna što je HDZ povukao svoj amandman kojim se tražilo brisanje iz zakona diskriminacije temeljene na rodnom identitetu i izražavanju.
Andrija Hebrang kazao je da su ga povukli zbog preporuke Vijeća Europe, a u zakonima ostalih zemalja koje su postale članice Unije uključene su te odrednice. Naglasio je da HDZ nikada nije bio u sukobu sa Kaptolom:
- Cijenimo mišljenje crkve, ali idemo putem koji nas vodi u Europsku uniju - rekao je. Na pitanje ima li savjest i kako će noćas spavati Hebrang je odgovorio:
- Uvijek spavam na desnoj strani, to je moje životno opredjeljenje. A, savjest mi je čista! - rekao je Hebrang.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • amex 10.07.2008.

    Kako može tako lagati? Kome od njih je savjest čista? E da mi je biti jedan od njih......

  • nix_zgd 09.07.2008.

    istina ali onda se u izbornim kampanjama ne bi trebalo pozivati na Crkvu što hdz najviše i radi...

  • Inkoba 09.07.2008.

    crkva nesmije da ima bilo kakav odnos s politikom.. crkvu treba udaljiti sto dalje od vlade i politike.

Komentiraj...
Vidi sve komentare