To je to što me zanima!

Hebrang: Tužit ću Globus, a ne Kosor, njene uvrede nisu citati

Ne mogu vjerovati da bi netko tako oklevetao mene i moje stranačke kolege. Sve je to skretanje pozornosti, smatra Hebrang i najavljuje kako će tužiti tjednik Globus
Vidi originalni članak

Andrija Hebrang tužit će tjednik Globus zbog teksta prema kojem ga Jadranka Kosor smatra “dvoličnim podlacem, Darka Milinovića prostakom bez šansi, a Domagoja Ivana Miloševića naivnom marionetom”. Autor spornog teksta poziva se na “bliske suradnike Jadranke Kosor” koji govore o njezinim protivnicima.

Osim toga, u tekstu piše da je odnos Jadranke Kosor s Hebrangom napet te da nije jasno zašto nije otišao iz stranke kada je izgubio na predsjedničkim izborima. Piše i da se Hebrang sada zalaže za demokratizaciju HDZ-a dok se u kampanji nije uopće angažirao, te mu prigovaraju i što je navodno nakon Tuđmanove smrti otišao iz HDZ-a u HIP.

- Ne mogu vjerovati da bi netko tako oklevetao mene i moje stranačke kolege. Sve u tekstu su laži, zbog čega sam sve i demantirao. Nikada nisam izlazio iz HDZ-a, a dolazio sam na većinu sastanaka, pa mi nije jasno odakle im sve te neistine i gluposti. To sve kuhaju njihovi izdavači da bi skrenuli pozornost sa svađa Kukuriku koalicije oko proračuna i svega ostaloga - rekao nam je Andrija Hebrang.

Zato, kaže, nije ni vidio jedne dnevne novine prema kojima je izjavio da Jadranka Kosor mora demantirati sve navedeno u Globusu inače će je tužiti.

- Kako bih ja nju tužio kada nije ona citirana. Nisam u Zagrebu, pa se nisam ni vidio ni čuo s njome, ali sam siguran u to da sam se čuo, ona bi mi sve demantirala i ogradila se od tih laži i podlih spinova. Zato ću tužiti izdavača novina, pa nek’ oni utvrde i dokažu tko je sve te laži izgovorio - tvrdi Hebrang.

Sličnog je stava i Darko Milinović, koji je uvjeren da napisi iz spomenutog tjednika nisu potekli od Jadranke Kosor. Pokušali smo dobiti komentar i od Jadranke Kosor, ali očito se nije željela baviti medijskim napisima.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Ain Stein_535 31.12.2011.

    jel se Hebran zabunio pa govori istinu ili opet laže. Nije njemu lako cijeli je život lagao, čak i kak se zove (Markovac) Navike se teško mjenjaju..........

  • picuskin 31.12.2011.

    Izgleda da se Dr Pinokio malo zaletio ,pa se usrao od straha da ga ne protjera Jaca iz zvijerinjaka.Sada nezna što će pa navalio na Globus.Ah jadno tijelo pod ovako ludom glavom

  • JunFan 31.12.2011.

    Kaj nije ovaj u penziji?

Komentiraj...
Vidi sve komentare