To je to što me zanima!

Hebrang: Umjetna oplodnja nije za žene bez supruga

Iako će se vjerojatno zbog izjave pobuniti ženske udruge, kaže Hebrang, dijete treba oba roditelja, a ovo nije kao razvod i vanbračna zajednica
Vidi originalni članak

Predsjednik kluba zastupnika HDZ-a rekao je za Radio 101 kako smatra da se žene koje nemaju partnera nikako ne bi smijele podvrgnuti umjetnoj oplodnji. Time se dijete već u početku uskraćuje za jednoga roditelja, smatra Andrija Hebrang. Iako će se vjerojatno zbog izjave pobuniti ženske udruge, kaže Hebrang, dijete treba oba roditelja, a ovo se razlikuje od razvoda ili izvanbračne zajednice. Smatra kako će biti još niz žestokih rasprava oko novog zakona o umjetnoj oplodnji koji je u pripremi.
- Pravo je svih bračnih zajednica da imaju dijete, no postavljat će se pitanje treba li i kada reći djetetu tko mu je otac. crkva se protivi ovakvoj vrsti oplodnje, ali pravo na roditeljstvo je najvažnije - rekao je Hebrang. Osvrnuo se i na recesiju te kaže kako kriza još nije došla, te smatra da proračun 'drži vodu'. Za otkaze u Plivi krivi vladu pokojnog Ivice Račana koja je 2002. godine ostala bez paketa dionica od 25 posto.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • kbegicsi 12.11.2010.

    Bravo nenek !!!

  • crystal 16.02.2009.

    Koji kreten od čovjeka. Zar on misli da djeca koja imaju oba roditelja ne mogu biti siročići, kako je nazvao djecu bez oca. Zar je bolje za dijete da ga otac ostavi i više ga nikada ne želi vidjeti, nego imati samo majku koja će ga voljeti i pružiti mu sve na svijetu? Ovo je totalni primitivizam, no to se nešto takvo HDZ-a i moglo očekivati. I onda mi kažemo da je Hrvatska demokratska država. SRAMOTA!!!

  • nenek666 16.02.2009.

    Moj Andrija bolje bi bilo da si napravljen umjetnom oplodnjom te da ti majka nije imala supruga bio bi vjerojatno puno pametniji nego sada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare