To je to što me zanima!

Helikopteri HRZ-a u tri dana s otoka prevezli sedam bolesnika

S otoka Hvara i Korčule do Splita su prevezena dva pacijenta, a s otoka Lošinja još petero pacijenata među kojima i jedna francuska državljanka
Vidi originalni članak

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) tijekom vikenda, od petka do ponedjeljka, prevezeno je s hrvatskih otoka sedam pacijenta, čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz.

Posade Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze stacionirane u Divuljama prevezle su po jednog pacijenta s otoka Hvara i Korčule, a oba pacijenta zbrinuta su u KBC-u na Firulama u Splitu, navodi Ministarstvo obrane (MORH) u ponedjeljak u priopćenju.

Posade Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze, koja je stacionirana na Krku, prevezle su, pak, tijekom vikenda pet pacijenata s otoka Lošinja do helidroma Delta u Rijeci, među kojima je i jedna francuska državljanka. 

Helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od početka ove godine prevezeno je ukupno 172 pacijenata i 106 pratitelja, za što je utrošeno nešto više od 173 sati leta, navodi MORH.
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • GIRIGARI 23.04.2018.

    Puno ljepše bi bilo čitati da je to obavila neka civilna služba. Ovako stalno podgrijavamo osjećaj da je vojska spasitelj i da rat nikada nije završio. Svaka čast vojsci al'u miru vojska treba biti mirna, neeksponirana.

  • ErdocoErdoco 23.04.2018.

    Koliko je naplaćeno francuskoj državljanki ????

  • ErdocoErdoco 23.04.2018.

    HRZ leti samo u dijelu priobalja . Koliko ih je prevezeno ovim neadekvatnim sekundarnim sanitetskim prijevozom u Lici , Slavoniji , Baranji , Istri , Gorskom kotaru , Zagorju ,Međimurju , Moslavini , Baniji , Kordunu itd. Gdje su tamo Eskadrile višenamjenskih helikoptera Mi-8 HRZ ????? Tamo izgleda ne žive Hrvati koji trebaju hitni medicinski prijevoz ......

Komentiraj...
Vidi sve komentare