To je to što me zanima!

U sjedištu HEP-a pregovaraju o opstanku šibenskog TLM-a

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je dala negativno mišljenje na Ugovor o isporuci struje TLM-u. Zato Uprava TLM-a i HEP pokušavaju dogovoriti novi ugovor
Vidi originalni članak

U sjedištu HEP-a trenutno pregovaraju o, kako kažu sindikati, opstanku šibenskog TLM-a. Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je, podsjetimo, dala negativno mišljenje na usuglašeni prijedlog novog Ugovora o isporuci električne energije TLM-u. Zbog toga sada Uprava TLM-a i HEP pokušavaju dogovoriti novi ugovor. Sindikati upozoravaju da bi TLM mogli zatvoriti ako im se ne isporuči struja. 

Sindikalisti i predstavnici Radničkog  vijeća TLM-a Šibenik kažu i kako ne prihvaćaju prosudbu Agencije. Naglašavaju kako je prijedlog Ugovora usuglasila radna skupina sačinjena od stručnjaka iz HEP-a, TLM-a i Aluminija Mostar još u svibnju. 

-  Ocjena Agencije da se ugovorom pogoduje TLM-u I šteti konkurenciji je apsurdan, jer u Hrvatskoj TLM nema konkurencije. Neprihvatljiv, čudan i neshvatljiv. Ne potpiše li se ovaj ugovor  izgubit će se 150 milijuna eura vrijedan godišnji izvoz I tisuću radnih mjesta samo u Šibeniku.  Mi tada više nećemo imati što izgubiti. Izaći ćemo na ulice, strojevima I aluminijskim balama blokirat ćemo autocestu. U svojim akcijama nećemo štedjeti nikoga I prema nikome nećemo imati obzira -  rekao je predsjednik Hrvatskog sindikata metalaca u TLM-u Zdravko Burazer.  

Predloženim ugovorom  TLM  osigurava sirovinu iz Mostara, koji bi za uzvrat trebao dobiti stabilnu opskrbu određenom količinom električne energije iz HEP-a. Cijena struje vezuje se uz cijenu aluminija, te se određuje donja i gornja granica cijene električne energije koja bi svima odgovarala.  

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare