To je to što me zanima!

HEP nikad nije bolje stajao, ali Vlada ga želi za izborni trik?

Sve su snažniji oni glasovi koji tvrde da će inicijalna javna ponuda HEP-a ove godine biti bajka. Građani će se ipak načekati da zarađuju od struje koju kupuju
Vidi originalni članak

Već za sedam mjeseci građani će biti suvlasnici Hrvatske elektroprivrede. Zarađivat će trgujući dionicama i od svakog kilovata struje koji potroše. Novac koji su dali za udio u HEP-u omogućit će nove investicije i energetski neovisniju zemlju.

Vlada, doduše uglavnom putem anonimnih izvora, uporno pokušava progurati tu priču. Koja će najvjerojatnije ostati bajka.

Nakon sve izglednije propasti monetizacije autocesta, Vladi hitno treba neki novi velik projekt, ali nešto s čime će građani biti zadovoljni. Možda nešto i zaraditi. I Ivo Sanader je lukavo prodavao dionice Ine i HT-a na burzi prije izbora. Omogućio je da se svatko uživi u velikog igrača na burzi za sitne novce. Kukuriku Vlada sada to pokušava napraviti s HEP-om. On je prilično sigurna tvrtka koja teško može propasti jer potrošači uvijek trebaju struju.

Zašto će onda Vladina najava vjerojatno ostati neispunjena? Zato što u inicijalnu javnu ponudu (IPO) najveće elektroenergetske kompanije idu bez ikakvih pripremljenih analiza. Ciničniji primjećuju: I bez poznavanja hrvatskih zakona.

- HEP d.d. se ne može prodavati na burzi. On kao takav je samo skup tvrtki. Zasad nije stigao nikakav nalog da se naruče konzultanti. Nismo obaviješteni ni koji bi se dio i kako prodavao - kaže nam izvor iz samog HEP-a koji je jako začuđen s najavama iz Vlade.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 44

  • ZekoTiReko 24.02.2015.

    Da se samo spriječi krađa struje kako bi tek onda stajali to bi se moglo riješit samo da se hoče zato bolje raz ----t ko i sve do sada

  • liliana 23.02.2015.

    Političari su najveće zlo svijeta.

  • liliana 23.02.2015.

    Hep dijeli milijunske otpremnine umjesto da nam struja pojeftini.

Komentiraj...
Vidi sve komentare