To je to što me zanima!

HEP pregovara sa sindikatima o smanjenju prava iz ugovora

HEP je lani poslovao s dobiti, ali je u prvoj polovici ove godine stvorio gubitak od 315 milijuna kuna. Pregovore će morati započeti i Uprave ostalih državnih poduzeća
Vidi originalni članak

Hrvatska elektroprivreda pregovara sa sindikatima oko smanjivanja prava u Kolektivnom ugovoru. U tijeku je prebrojavanje sindikata nakon kojeg Uprava sjeda za stol s predstavnicima svojih zaposlenika. HEP je lani poslovao s dobiti, ali je u prvoj polovici ove godine stvorio gubitak od 315 milijuna kuna. Pregovore će morati započeti i Uprave ostalih poduzeća u državnom vlasništvu koje posluju s gubitcima.

- Ne može se isplaćivati sve i svašta, a gomilati gubitke - kazao nam je izvor iz Banskih dvora. Ali bez obzira što u Vladi žele da se usklade okolnosti i prava zaposlenih u državnim tvrtkama, izvršna vlast neće se miješati u pregovore. Zato je Vlada povukla zaključak kojim je tražila smanjenje materijalnih prava jer je izazvao nedoumice kod socijalnog partnera, pojasnio nam je ministar Mirando Mrsić.

- Svaka je Uprava autonomna, a ja im mogu samo preporučiti da sindikate prihvate kao partnera i poštuju tekovine socijalnog dijaloga - kazao je Mrsić. Dobar primjer su Hrvatske željeznice Infrastruktura koje su sa sindikatima dogovorile smanjenje plaća u teškoj situaciji, a kako doznajemo tvrtka nakon rezova bolje posluje. 

Večernji list saznaje da će se i ostale tvrtke grupe Hrvatske željeznice morati uskladiti s dogovorom postignutim u HŽ Infrastrukturi.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • user_21162 03.10.2012.

    Šta, jel' nismo plaćali račune?

  • Zagorec BP 03.10.2012.

    Jebate, opet po radnicima. Treba otpustiti sve te nazovi menađere koji samo beru plaću i imaju auto i mobitel na korištenje.

  • zdrawe 03.10.2012.

    uz takve gubitke se i dalje mulja s lovom, a i ulaze u caciceve projekte koji su, usput receno, na vrbi svirala..

Komentiraj...
Vidi sve komentare