To je to što me zanima!

HERA odobrila: Karlovčanima već od lipnja jeftinije grijanje

Za industriju i poslovne potrošače smanjuje se za 35 posto, a za građanstvo za 27 posto. Godišnje bi to značilo za jednosoban stan oko 380 kn manje, kaže Latković
Vidi originalni članak

Već od sljedećeg mjeseca računi grijanja u Karlovcu bit će jeftiniji do trideset posto, kazao je u petak direktor karlovačke Gradske toplane Inoslav Latković. Kazao je da je na njihov zahtjev upućen još u siječnju prema HERA-i o smanjenju tarifnih stavki prema novom Zakonu o energiji u četvrtak stigao pozitivan odgovor. 

- Zaprimili smo odluku HERA-e u kojoj se definiraju nove odluke tarifne stavke po kojima stavke za energiju ostaju na sadašnjoj razini, a one za snagu se smanjuju u prosjeku za trideset posto. Točnije za industriju i poslovne potrošače smanjuje se za 35 posto, a za građanstvo za 27 posto. Godišnje bi to značilo za jednosoban stan oko 380 kuna manje, za dvosobni oko 750 kuna, a za trosobni i preko 900 kuna manji račun. Očekujemo primjene tih tarifnih stavki već od sljedećeg mjeseca i upravo na smanjenju snage naši korisnici će ovo ljeto imati smanjene račune. Najveće smanjenje će se osjetiti u poslovnim prostorima gdje će se na otprilike 80 kvadrata račun za grijanje smanjiti na godišnjoj razini i do 2,300 kuna - kazao je Inoslav Latković, direktor Gradske toplane. 

Gradonačelnik Damir Jelić je kazao da je zadovoljan odlukom HERA-e te da će smanjenjem računa za grijanje poslovnim korisnicima doprinijeti i njihovu strateškom cilju, a to je očuvanje radnih mjesta.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • feniks8 11.05.2013.

    Banda lopovska,ovom liku pohlepa viri iz očiju,fuj cz cz cz cz....

  • Halo Bing, kako brat 11.05.2013.

    I moji roditelji koji imaju manju farmu kokoši nesilica, i vrt, na prolječe i ljeto, jajca, zelenu salatu i još neku zelenjavu cjenovno spuste, a na zimu ponovno dignu.

  • ejjjja 11.05.2013.

    jeeee...ali ljudi ne pretjerivati,na 35 denite,to vam je dost trenutno...

Komentiraj...
Vidi sve komentare